Camil4891 05.02.2019 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Witam mam problem (na wstępie napisze nie jestem złośliwym sąsiadem który mówi nie bo nie) sąsiad rozbudowuje/podnosi na granicy działki budynek gospodarczy zabierając mi słońce na działce ! do wydziału budownictwa zgłosił tylko wymianę papy na blachę NIC I NIGDZIE INDZIEJ nie zgłosił. Zgłosiłem sprawę do nazdoru bodowlanego który stwierrdził że bryła nie została zmieniona nałożył tylko grzywnę nakaz zrobienia projektu i ekspertyzy i zrobienia ściany ognio....coś tam. Niestety nie nakazał tego na co liczyłem czyli przywrucenia stanu poprzedniego budynku teraz na połowie działki mogę porzegnać się z uprawą czegokolwiek. Działka sąsiada jest tak usytuowana że rzeczony budynek odcina mi słońce na całej działce co mogę jeszcze zrobić ? Dodam że nie jestem złośliwym sąsiadek który działa na zasadziue nie bo nie gdyby był z 2 strony niech sobie stawia mur berliński w zdłuż całej mojej działki coś mogę zrobić ? Oczywiście o moją zgodę nawet nie spytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.02.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 A może to co zrobił sąsiad jest zgodne z przepisami, skoro nadzór budowlany postąpił tak a nie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 05.02.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Tzn z jakiej wysokosci do jakiej podniósł? że to aż tak odcieło słonce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Camil4891 05.02.2019 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 A może to co zrobił sąsiad jest zgodne z przepisami, skoro nadzór budowlany postąpił tak a nie inaczej? gdyby było legalne musiał by mieć pozwolenia projekty ekspertyzy itp a tymczasem do urzędu zgłosił tylko wymianę więzby dachowej i papy na blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Camil4891 05.02.2019 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Tzn z jakiej wysokosci do jakiej podniósł? że to aż tak odcieło słonce. nie mierzyłem ale jeśli to istotne zmierzę wieczorem bo podobno znów nadbudowuje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts