JustynaMaciej 07.02.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Chciałam się doradzić, mam mały salon i mała ścianę na której jest kominek i tv, chcę zlikwidować kominek, żeby powiększyćsalon i wstawić nowoczesną kozę, ale mam problem, rura wylotowa jest blisko tv, czy mogłabym kozę podłączyć do nieużywanego kanału wentylacyjnego, żeby móc przesunąć kozę jak najdalej od tv? Nie podobają mi się rury przy kozach, chciałam ją schować za kozę, żeby nie szpeciła, Jeśli podłączę ją do komina, będzie musiała skręcać, jak rozwiązać tą sprawę jest jakiś sposób żeby przesunąć kozę bez szpetnej rury skręcającej ? kanał wentylacyjny ma niestety fi 12,5 cm. Obecnie musiałam zabudować ścianę tv żeby jak najbardziej zlicowac z kominkiem, inaczej tv było wciśnięte w kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaciej 07.02.2019 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 https://share.icloud.com/photos/0YKb27u2FykAcJm_rE8g3uadg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 07.02.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 tv też ...wyrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaciej 07.02.2019 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 https://share.icloud.com/photos/0DHbwkw4D5ugWiZAb7IULvdzQ Tu są linki jak to wygląda obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaciej 07.02.2019 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Bardzo pomocna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.02.2019 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Do komina wentylacyjnego (jeżeli nie jest używany przez kogokolwiek) należało by wstawić rurę stalową.Komin wentylacyjny zamieniony na dymowy musi być zgodny z wymogami ppoż.Komin jest murowany z cegły pełnej ?Zdjęcie jest kiepskiej jakości i niewiele na nim widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2019 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Bardzo pomocna odpowiedźAle sensowna....Co z tego, że rurę nawet schowasz w wentylacji, skoro sama koza promieniowaniem stopi Ci TV? Do tej pory zabudowa kominka chroniła telewizor.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.02.2019 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A może między kozą a TV znajdzie się miejsce na ściankę termoizolacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.02.2019 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Wszystko wydaję się takie proste.Zrób sobie jakąś ciekawa izolacyjną obudowę jeśli tam ma pozostać.Tak można teraz super technicznie to rozwiązać tylko wcześniej trzeba odnaleźć styl dla tego pomieszczenia.Subiektywnie mówiąc to komina wentylacyjnego bym nie ruszał.Niech będzie wentylacyjny.Standard w średnicy ale nie za mocny ,a kominek jak domniemam działał na swoim kominie poprawnie. https://dom.wp.pl/zabudowa-telewizora-w-pokoju-jak-zamontowac-go-na-scianie-6098121906832513a https://gadzetomania.pl/55686,telewizor-wbudowany-stylowo-w-sciane https://www.homebook.pl/inspiracje/salon/559887_-salon-styl-industrialny https://www.homebook.pl/inspiracje/salon/opcje-kominek-koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 08.02.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Chciałam się doradzić, mam mały salon i mała ścianę na której jest kominek i tv, chcę zlikwidować kominek, żeby powiększyć salon i wstawić nowoczesną kozę, ale mam problem, rura wylotowa jest blisko tv, czy mogłabym kozę podłączyć do nieużywanego kanału wentylacyjnego, żeby móc przesunąć kozę jak najdalej od tv? Nie podobają mi się rury przy kozach, chciałam ją schować za kozę, żeby nie szpeciła, Jeśli podłączę ją do komina, będzie musiała skręcać, jak rozwiązać tą sprawę jest jakiś sposób żeby przesunąć kozę bez szpetnej rury skręcającej ? kanał wentylacyjny ma niestety fi 12,5 cm. Obecnie musiałam zabudować ścianę tv żeby jak najbardziej zlicowac z kominkiem, inaczej tv było wciśnięte w kąt Dla jasności przekazu, zrezygnował bym z eufemizmu dot. posiadania salonu i nazywał pokój pokojem. Tym bardziej, że mały jest Pomysł na likwidację obudowy kominka i zastąpienia go kozą, dobitnie świadczy o kompletnym braku wiedzy dot. tematu, i poświadcza, że pisze to osoba nie mająca doświadczenia w obsłudze urządzenia do spalania drewna. Ogólnym tematem, jest jakiś gust, który próbuje znaleźć miejsce w rzeczywistości której nie rozumie a jedynie wydaje się, że jak zburzy coś większego i zastąpi to czymś mniejszym to będzie dzięki temu więcej miejsca :) Wyrzuć kominek, wyrzuć telewizor, postaw normalne meble i normalny stół z krzesłami, przy którym wygodnie usiądziesz i normalnie coś zjesz, nawet z zaproszonymi gośćmi....zamiast siedzieć na ikejowej sofce przed paździerzową ławką z pilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.02.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Coś ten link nie działa Nie chce mi się zdjęć robić ale u mnie od rury do TV jest ok 75 cm i jest ok. Rura nie osiąga jakiejś mega temperatury ma 90-150*C. Chba że wstawisz jakąś mega wielką koze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 08.02.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 pozbawić kogoś trelewizora* to jak serce wyrwać, taki to ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaciej 08.02.2019 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Dziękuję za wszelkie odpowiedzi, przepraszam, że kogoś uraziłam nazywajàc mój 30 metrowy pokój salonem, okazuje się, że za mały zaplanowałam przy budowie domu, odpowiadając na inne pytania obecnie komin spełnia swoją poprawną finkcję a ja jestem rzeczywiście laikiem, gdybym nim nie była, chyba nie znalazłabym się na tym forum, jakiekolwiek poczynania będą oczywiście potwierdzone wcześniej u eksperta w postaci kominiarza, architekta etc. a moje pytanie było podglądowe, jeszcze raz przepraszam za „głupie” pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.02.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Obniż temperaturę powierzchniową piecyka/kozy . Wybierz piecyk który ma wielowarstwowa obudowę z konwekcją/wentylacją przestrzeni pomiędzy ściankami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.02.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Piecyk o małej mocy do domów energooszczędnych . Moc regulowana od 3kW .... Okładzina kamień steatyt ,wersja kaflowa do wyboru 30 kolorów ceramiki, wentylowana przestrzeń pomiędzy korpusem a paleniskiem stalowo-szamotowym . Powietrze do spalania w 100% spoza budynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaciej 08.02.2019 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Dziękuję, podpytam w salonie kominków o takie piecyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.02.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Służę adresami salonów kominkowych w całej Polsce ..... Wystarczy wskazać miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 JA ma taki https://shop.haassohn-rukov.cz/pl/produkty-uslugi/nasze-produkty/piece-kominkowe/madeira-woodstone-prestige-0429617500000.html Wg DTR 2,1-6kW ma możliwość podłączenia komina z tyłu jak i z góry jak dla mnie ok tylko mógłby mieć jeszcze mniejszą moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Dla jasności przekazu, zrezygnował bym z eufemizmu dot. posiadania salonu i nazywał pokój pokojem. Tym bardziej, że mały jest Pomysł na likwidację obudowy kominka i zastąpienia go kozą, dobitnie świadczy o kompletnym braku wiedzy dot. tematu, i poświadcza, że pisze to osoba nie mająca doświadczenia w obsłudze urządzenia do spalania drewna. Ogólnym tematem, jest jakiś gust, który próbuje znaleźć miejsce w rzeczywistości której nie rozumie a jedynie wydaje się, że jak zburzy coś większego i zastąpi to czymś mniejszym to będzie dzięki temu więcej miejsca :) Wyrzuć kominek, wyrzuć telewizor, postaw normalne meble i normalny stół z krzesłami, przy którym wygodnie usiądziesz i normalnie coś zjesz, nawet z zaproszonymi gośćmi....zamiast siedzieć na ikejowej sofce przed paździerzową ławką z pilotem. Zastanawiam sie, co kieruje ludźmi, ktorzy zamiast pomóc/naprowadzić na właściwy trop wolą stracić kilka minut na napisanie tak prześmiewczego posta. Nie dziwie sie poziomom komentarzy pod artykulami na polskich portalach, bo jak widać tacy ludzie to powszechna sprawa w polskim internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aSandra 10.02.2019 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Służę adresami salonów kominkowych w całej Polsce ..... Wystarczy wskazać miasto Witam, podpinam się z prośbą o adresy w Łodzi. Interesuje mnie, "koza" ok 3 kW, do ogrzania 30 m2- w starej kamienicy, kiedyś były tam piece kaflowe, ale poprzedni właściciele je zlikwidowali:P i nie wiem czym się ogrzewali:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts