sirkrzysiek 08.02.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Cześć mam dwa pytania: 1) Wystąpiłem do wodociągów o wydanie warunków technicznych i po miesiącu dostałem od nich pismo, że warunki techniczne dostane jak podpiszę umowę przyłączeniową (skan pisma w załączniku) Czy to jest normalne postępowanie , że najpierw podpisuję umowę, a dopiero dostaje warunki techniczne czy jednak powinienem dostać warunki techniczne i wtedy ewentualnie zdecydować czy chce podpisać umowę czy nie? 2)Wystąpiłem o warunki przyłącza gazu. Żebym mógł się włączyć do sieci trzeba rozbudować sieć o 200m. Dostałem informację o kosztach przyłącza, zakresie prac. W zakresie prac jest wykonanie projektu, przyłącza i nadzór nad wykonaniem i włączenie do sieci. W piśmie jest informacja, że zaprojektowanie i wykonanie instalacji gazowej jest po mojej stronie. Rozumiem że koszty rozbudowy są po stronie gazowni? Poniżej umieszczam link do dysku google z warunkami od wodociągów i gazowni https://drive.google.com/drive/folders/1BZzW1UzLCFakpNrBRBctBPc0gtaFoKWD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 11.02.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Napisze jak to było u mnie, koszty projektów map itd dotyczącej rozbudowy sieci gazowej robiła gazownia. Mnie interesował zakres od skrzynki gazowej w ogrodzeniu do domu. Chyba ze masz projektowaną skrzynkę licznikową na budynku wtedy gazownia doprowadza ci gaz do domu a ciebie interesuje projekt wewnątrz budynku. Jeśli planujesz skrzynkę w ogrodzeniu musisz uwzględnić mapę do celów projektowych i pozwolenie na budowę przyłącza. ps. czasami można dogadać się z gazownią i jedną kopie mapy do celów projektowych ci dadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirkrzysiek 12.02.2019 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 OK dzięki. Tak jak myślałem - że koszty rozbudowy po ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts