Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena dachu: czy to wszystko?

lostdesper

Recommended Posts

Witam, czy moglibyście zweryfikować, czy w podanych wycenach dachu są wszystkie rzeczy, które mają być, czy jeszcze trzeba będzie coś dorzucać? Chodzi mi o jakieś koszta niespodziewane. Np na jednej wycenie są spinki, a na innej ich nie ma i nie bardzo wiem w końcu jak ma być.

Dach dwuspadowy. W załącznikach kilka wycen, o które poprosiłem.

Z góry serdecznie dziękuję.

2.jpg1.jpg3.jpg4.jpg

• 2 weeks później...
Radzę skonsultować te ilości z dekarzem a najlepiej kupić przez dekarza. Spinki do dachówki potrzebne o ile dekarz nie mocuje dachówki wkrętami. Radzę rozważyć zakupienie kompletnego dachu w ofercie Braas'a i wykonanie go przez certyfikowanego dekarza. Otrzymasz wówczas 15-to letnią gwarancję na wszystko. Oczywiście dachówka i inne produkty o wyższej gwarancji zachowują ta wyższą gwarancję. Życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam.

Kurcze, jak na dachówkę to wydaje mi się, że cena nie za duża. Ja w tamtym roku za rąbek stojący tzw. klik z firmy RUUKKI, oczywiście wraz ze wszystkimi dodatkami na okucia, oraz orynnowaniem Siba , zapłaciłem 26,500 zł bez robocizny. Jak mi zrobili wstępną wycenę blachy i dodatków, to wyszło 15 tyś zł ha,ha :yes: Edytowane przez jammo

• 2 weeks później...

Witam i dziękuję serdecznie za odpowiedzi.

Tam w wycenach rzucali mi membranę. Ja mam pełne deskowanie + papę już położoną, ale nie zaznaczyłem im tego, stąd znalazło się to w wycenie. Dach będę robił na mijankę. Tylko tutaj jeden Pan w sklepie powiedział, że nie można dawać gąsiorów od Turmalinu do Tevivy, a gdzie indziej, że śmiało itd.

Z tymi kosztami, to tak myślę, że te 5-7tys. więcej będę brał pod uwagę.

Zapytam też inaczej: jakie taśmy brać: czy te są w miarę, czy coś byście zamieniali? Na orynnowaniu za bardzo też się nie znam, ale chciałem stalowe (podobno trwalsze).

Pozdrawiam

Kamil pracowałeś aktualnymi produktami czy masz opinię z przed wielu lat? Ostatnio montowałem Figaroll'a. Byłem zaskoczony bardzo dobrą jakością. Świetny butyl klei nawet w ujemnych temperaturach. Uważam, że bardzo OK. Pozdrawiam.