KarinaKareen 08.02.2019 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Witam, Piszę do was panowie ponieważ jesteście moją ostatnią deską ratunku. Od grudnia walczę z piecem na ekogroszek i jak na razie to on ma nade mną przewagę. Notorycznie albo: a) przegrzewa się (komunikat wyświetla się że za duża temperatura, piszczy i wyłącza się). Co za tym idzie, dopiero gdy się schłodzi, wówczas można go ponownie odpalić czyli kolejne rozpalanie w piecu niestety, b) albo najzwyczajniej gaśnie bez komunikatu o przegrzaniu. Wtedy zauważam, że groszek jest poniżej linii paleniska. Co więcej, ostatnio zauważyłam na kręgu/palenisku, nie wiem jak to fachowo nazwać, że zostają spieczone kręgi groszku, coś w rodzaju kołnierza. A czytałam gdzieś na forum że popiół powinien być sypki i nie powinny się robić spieki. Do ogrzania mam ok. 160 m2 domu parterowego w tym garaż z jednym grzejnikiem ustawionym na minimum. Duża część otwarta. Nowy budynek z 2015. Podłogówka w 70% powierzchni plus kaloryfery w każdym pomieszczeniu dodatkowo (poza korytarzem). Podłogówka ma 6 obiegów: jeden łazienka, pięć to reszta domu dlatego dwa czujniki temperatury w domu posiadam). Podam ustawienia jakie mam na piecu i bardzo bym prosiła o wszelkie rady co mogłabym zmienić w ustawieniach, bo już pomysłów brak a pilnowanie pieca, który swoją drogą ma złą opinię w rankingach, non stop mija się z celem posiadania pieca z podajnikiem (ślimak). Piec PER EKO KSR 25, Sterownik ST-37 RS Zdana CO: 65 stopni Zadana CWU: 48 stopni Czas pracy: 9 sekund Czas przerwy: 27 sekund Siła nadmuchu (1-100): 5 Tryb pracy (Ogrzewanie domu, Priorytet CWU, Pompy równolegle, Tryb letni): Priorytet CWU (Chociaż niewiele z córeczką wody zużywamy musiałam ustawić „Priorytet CWU” bo w przypadku wybrania „Ogrzewanie domu” piec bardzo często się wyłączał)Praca w podtrzymaniu: 10 sekund Przerwa w podtrzymaniu: 10 minut Moc przedmuchu: 18. Ustawienia fabryczne w ogóle się nie sprawdzały a pseudo specjalista już był. Pomóżcie proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 08.02.2019 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 https://www.pereko.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts