aga8282 08.02.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Witam, jestem nowa. Potrzebujw pomocy odnosnie pieca Stąporków geo tech. Nowy dom, piec odkupiony, uzywany ale podobno w dobrym stanie. ROK TEMU SIE wprowadziliwmy i chyba bylo ok z jego dzialaniem. W tym sezonie maz juz nie wie co robic...piec nie chce nagrzac domu, temp na czujniku, takim na korytarzu pokazuje 20,5 st C i to ostatnio jest najwięcej. Piętra nie wykonczylismy więc nie uzywamy-zatem tylko dól domu do ogrzania. Nie chce sie zwiekszyc temperatura na piecu (chyba temperatura spalania)-dochodzi max do 42 i spada w dol, zazwyczaj pokazuje na sterowniku ok 38-39 Nie spala do konca eko groszka a idzie go w cholere, dopiero kupowalismy pol tony a juz dokupujemy kolejne worki. Próbował maż ustawiac rozne opcje U1, U2 , ale bez wiekszego powodzenia.Wiatrak ciagle chodzi.. Ostatnio po otworzeniu podajnika uciekalo duzo bialego dymu. Wdomu malutkie dzieci a temp czesto 19 st albo mniej:( Nie znam sie wiec wiem,ze pisze chaotyczne Pomocy Edytowane 8 Lutego 2019 przez aga8282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 08.02.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 nie no, na trzeźwo się nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga8282 08.02.2019 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 To sie napij , a potem doradz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 08.02.2019 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 @dolby dajże spokój nie ma tragedii, nie zniechęcaj dziewczyny.@aga8282 pisz troszkę "dokładniej", a ktoś na pewno pomoże, ja niestety nie mam pojęcia o takich kotłach, ale mogą być pomocne takie informacje jak czas podawania, czas pomiędzy podawaniem paliwa, z jaką mocą dmuchawa pracuje oraz może zdjęcia instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 08.02.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) "Ostatnio po otworzeniu podajnika ociekało duzo białego dymu." - to jest normalne jak wentylator chodzi .Może spróbuj bardziej kaloryczny węgiel kupić ."Nie chce się zwiększyć temperatura na piecu (chyba temperatura spalania)-dochodzi max do 42 i spada w dol, zazwyczaj pokazuje na sterowniku ok 38-39 ." U mnie pompa nie włączy się poniżej 40 stopni na piecu , nie wiem czy możesz tak ustawić w swoim sterowniku . Edytowane 8 Lutego 2019 przez ARTUR_EMI cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 08.02.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 To sie napij , a potem doradz coś no i już, zakąsiłem i ....czy wiesz, co to jest telefon do producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga8282 08.02.2019 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Dolby to albo za malo, albo za slebe piles:eek: ...i Tak, wiem. Artur_Emi, dziękuję ,za podpowiedz, sęk w tym,że wlasnie nie wiemy jak zwiekszyc i utrzymac na takim poziomie spalanie zeby bylo powyzej 40:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.02.2019 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Zacznijmy od pompy do centralnego ogrzewania , daj ją na 1 bieg to po pierwsze , skoro nie spala ekogroszku to koniecznie zwiększ czas przerwy w podawaniu , następna sprawa to taka że palnik nie może przypominać turbiny gazowej tam ma się spalać spokojnie z płomieniem raczej żółtym a broń boże nie białym , biały ogień to wyrzucanie ciepła zanim ono odda to do kotła z braku czasu:D , pamiętaj nie za dużo powietrza ot tak na styk byle nie kopciło z palnika , piec musi długo dochodzić do temp właściwej bo szybkie nagrzewanie to nic dobrego . dym z komory załadunkowej to norma u każdego jak otworzy klapę zwłaszcza jak jest mało opału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 09.02.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Nie chce dzwonić do producenta...bo pewnie tam jej nie powiedzą co robić...niech zamiast węglowego złomu zamontuje coś z Kospela. Nie będzie problemu z opałem itepe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.02.2019 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Nie chce dzwonić do producenta...bo pewnie tam jej nie powiedzą co robić...niech zamiast węglowego złomu zamontuje coś z Kospela. Nie będzie problemu z opałem itepe. Po co to napisałeś ? pomogłeś w jakiś sposób ? nie masz nic do powiedzenia to odpuść bo nikt cię nie zmusza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 09.02.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Po co to napisałeś ? pomogłeś w jakiś sposób ? nie masz nic do powiedzenia to odpuść bo nikt cię nie zmusza . zadajesz niewłaściwe pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts