Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oferta na dachówkę, rynny, okna dachowe do oceny

stako

Recommended Posts

Cześć! Dostałem ofertę na dachówki, orynnowanie i okna dachowe i chciałbym prosić o ocenę.

Chodzi o ocenę z grubsza, nie co do złotówki bo tak się nie da. Ale to mój pierwszy dach dlatego nie wiem czy pułap jest OK.

Więc tak, projekt to Westalka II: https://www.dobredomy.pl/projekt/westalkaII/lustro/

Powierzchnia dachu 260m2

A. Okna dachowe wyceniono mi tak:

1. Okno obrotowe Roto R79 H WD 74x118 - 4 szt;

Cena (okno+kołnierz): 1 751,52 zł + 337,02 zł = 8 354,16 zł

2. Okno obrotowe Roto R79 K PVC WD 74x118 - 1 szt;

Cena (okno+kołnierz): 2 122,98 zł + 337,02 zł = 2 460,00 zł

Razem 10 814,16 zł

Po upuście: 7 500 zł

B. Orynnowanie, stal: 4 532,51 zł

Po rabacie 3 400,00 zł

C. Dachówka ze wszystkimi akcesoriami

1. Betonowa Goteberg Duratop Pro: 21 716,92 zł

Po rabacie 20 500 zł

Ceramiczna około 6 000 zł drożej.

Kupując to wszystko razem dostanę jeszcze około 3 000 zł rabatu.

Wiem, że może to być ciężko ocenić ale może ktoś z Was ma podobny dach i mógłby się wypowiedzieć jak to wygląda mniej więcej...

• 4 weeks później...
NIe wiem jakie tam masz akcesoria czy tam jest uwzględniona papa czy membrana itp. ( To co podałeś to loteria). Co do dachówki to zmień ją na Braas, ponieważ creaton ma mało kruszywa. Wstaw cała oferte z cenami to Ci powiem czy dobra cena

Kamil30cm a skąd masz informację, że dachówki cementowe Creatona mają mało kruszywa? Jakieś wyniki z badań czy tylko zasłyszana informacja? Ja nigdzie nie spotkałem takich opinii.