delphiserwis 17.10.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Witam kto odpowie na pytanie z jakiego materialu wykonać instalacje CO. Wybrać miedź, system z tworzywa pod kontem /co jest na dzien dzisiejszy tańsze, łatwe w wykonaniu-typu zrob to sam oraz trwałość materiału/PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 17.10.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 chyba pierwsze kryterium to; jaki będzie kocioł CO na paliwo stałe - wtedy miedzczy np na olej czy gaz - a wtedy może być plastik. temat bardzo szeroki może na początek użyj "szukaj" poczytaj też posty kolegi "niezły"i kolegi "Adamos48" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.10.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Jeśli ja potrafię zrobić taką instalację to pewnie inni też ale tak na poważnie Jeśli do samodzielnego montażu to system rozdzielaczowy i rury wielowarstwowe żeby coś doradzić indywidualnie trzeba więcej danych Myślę ze jestem w stanie pomóc może nawet jakieś zdjęcia nigdzie nie publikowane oczywiście jeśli czas pozwoli Swoją droga próbowałem kiedyś założyć dział w którym chciałem ludziom pomóc ale jak widać każdy woli zakładać nowe wątki tylko że osoby posiadające jakąś wiedzę nie mają zbyt wiele czasu na przeglądanie całego forum http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7285 Pytaj a my ci pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matias998 14.12.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam serdecznie jestem tu nowy wiec wybaczcie jeśli się komuś "wtryniłem w posta" , ale do rzeczy: Chcę w moim remontowanym domku zrobić instalację tzw. niskotemperaturową systemu otwartego a więc na wyjściu z pieca około 50-60st. Zakupiłem już piec na paliwo stałe DOMINO II z Pleszewa 9kw sterowany prostą automatyką , nadmuchem, pompą c.o. oraz odpowiednio wieksze grzejniki panelowe 5szt. Poradzcie mi proszę czy warto zakładać do takiego typu instalacji zawór mieszający( jaki),czy nie będzie występowało gotowanie sie wody (5 grzejników na piętrze + podgrzewacz c.w około 100-140l może większy )ewentualnie doradzcie co w takiej instalacji powinno sie znalezdz prócz pompy i zaworu różnicowego . Pytam bo cięzko mi znależ dobrego fachowca , który wiedziłby albo doradził konkretnie a nie tylko lutował miedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matias998 14.12.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam serdecznie jestem tu nowy wiec wybaczcie jeśli się komuś "wtryniłem w posta" , ale do rzeczy: Chcę w moim remontowanym domku zrobić instalację tzw. niskotemperaturową systemu otwartego a więc na wyjściu z pieca około 50-60st. Zakupiłem już piec na paliwo stałe DOMINO II z Pleszewa 9kw sterowany prostą automatyką , nadmuchem, pompą c.o. oraz odpowiednio wieksze grzejniki panelowe 5szt. Poradzcie mi proszę czy warto zakładać do takiego typu instalacji zawór mieszający( jaki),czy nie będzie występowało gotowanie sie wody (5 grzejników na piętrze + podgrzewacz c.w około 100-140l może większy )ewentualnie doradzcie co w takiej instalacji powinno sie znalezdz prócz pompy i zaworu różnicowego . Pytam bo cięzko mi znależ dobrego fachowca , który wiedziłby albo doradził konkretnie a nie tylko lutował miedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts