Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 21m2

jesiox

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedź.

Balkon jest, typu francuskiego w sypialni. Planowo w miejscu gdzie jest sypialnia miał być salon, ale pozbyliśmy się ściany dzielącej kuchnie i pokój. Choćby ze względu na to, iż od strony kuchni jest strona słoneczna no i chcieliśmy uzyskać trochę otwartej przestrzeni.

W sypialni chcemy zrobić szafę pod zabudowę. Właśnie największy problem mamy z organizacją kuchni, z lodówką już też kombinowaliśmy na różne sposoby.

Czy nie lepiej będzie zrobić stolik osobno, a nie jako przedłużenie blatu ?

Ewentualnie lodówkę zamienić miejscami ze słupkiem i zrobić w zabudowie ( ta ściana od okna ma tylko 52 cm) ?

plan (8).jpg

Edytowane przez jesiox

Nie wiem na ile rozrywkowy tryb życia prowadzisz i na ile potrzebny Ci wielgachny stół dla gości. A kuchnia u Ciebie mała, za mało blatu roboczego, a ten stół hmmm jakoś mi zawadza. Ja bym spróbowała pójść w takim kierunku jak w mojej propozycji. Ta ścianka na czerwono nie musi iść do sufitu, ale na tyle by trochę przysłonić blat i plecy lodówki. Czyli tam gdzie plecy lodówki wysoka ściana, ale czy do samego sufitu to bym się zastanowiła. A od strony salonu na tych plecach lodówki może lustro? Ale też nie wiem jaki masz widok za oknem.....Czy musi być rogówka w salonie?Bo jeśli nie to dałabym kanapę pod ścianę 579, a na drzwiach lodówki telewizor tak jak w propozycji 2. A ten mały stolik to byłby w miarę potrzeb rozkładany do większego.W drugiej propozycji może znalazłoby się miejsce na komodę pod ścianą na przeciwko okna.Oczywiście niczego nie narzucam, tu będzie zawsze coś kosztem czegoś: kuchnia kosztem wypoczynkowej części, część wypoczynkowa kosztem kuchni, pytanie na której części Ci bardziej zależy.

PROPOZYCJA.jpg

propozycja 2.jpg

Edytowane przez Sylw.

Dzięki za odpowiedź.

Balkon jest, typu francuskiego w sypialni. Planowo w miejscu gdzie jest sypialnia miał być salon, ale pozbyliśmy się ściany dzielącej kuchnie i pokój. Choćby ze względu na to, iż od strony kuchni jest strona słoneczna no i chcieliśmy uzyskać trochę otwartej przestrzeni.

W sypialni chcemy zrobić szafę pod zabudowę. Właśnie największy problem mamy z organizacją kuchni, z lodówką już też kombinowaliśmy na różne sposoby.

Czy nie lepiej będzie zrobić stolik osobno, a nie jako przedłużenie blatu ?

Ewentualnie lodówkę zamienić miejscami ze słupkiem i zrobić w zabudowie ( ta ściana od okna ma tylko 52 cm) ?

[ATTACH=CONFIG]426705[/ATTACH]

Moim zdaniem lepiej zrobić oddzielnie stół, bo masz wtedy większy dostęp do blatu roboczego i trochę otwierasz przestrzeń. Stół postawiłabym między lodówką a kanapą pod ścianą w zależności ile będzie miejsca ( jak szeroka będzie kanapa) albo równolegle do ściany albo prostopadle:D