marcin225 10.02.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Czym i jak robiliście odcięcie wylewki anhydrytowej w miejscu brodzika (żeby potem wylać ze spadkiem w stronę odpływu liniowego zwykłą cementową)? Jako że będzie w miejscu brodzika podłogówka to ciężko tam jakąś deskę przymocować. Na internecie znalazłem taki "patent" : https://juliusznowy.files.wordpress.com/2017/01/20170112_090750.jpg?w=1400&h= Ktoś to zrobił styropianem. Mam obawy czy czasem mi nie "przełamie" takiego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.02.2019 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Styropian wytrzyma . Ale jakbyś położył go na płasko , to można po rurkach bezpiecznie chodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.02.2019 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Styropian wytrzyma . Ale jakbyś położył go na płasko , to można po rurkach bezpiecznie chodzić . Po rurkach i bez styropianu można chodzić. Już kilku hydraulików mi to mówiło ten co będzie układał podłogówke też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fat_Fabio 11.02.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Jak gość od wylewek jest ogarnięty, to sam położy w miejsce brodzika styropian na płasko - przynajmniej u mnie tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.02.2019 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Po rurkach i bez styropianu można chodzić. Już kilku hydraulików mi to mówiło ten co będzie układał podłogówke też. Dla mnie chodzić oznacza móc wykonywać dalsze prace wykończeniowe . Nie postawisz drabiny na rurkach . Nasypiesz pomiędzy nie całą masę gruzu i nieczystości . I będziesz musiał się martwić o ewentualne rozszczelnienie lub spłaszczenie rurek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 13.02.2019 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Dla mnie chodzić oznacza móc wykonywać dalsze prace wykończeniowe . Nie postawisz drabiny na rurkach . Nasypiesz pomiędzy nie całą masę gruzu i nieczystości . I będziesz musiał się martwić o ewentualne rozszczelnienie lub spłaszczenie rurek . Nie no drabiny itp nie wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 14.02.2019 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 To jak wyobrażasz sobie prace wykończeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 14.02.2019 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 To jak wyobrażasz sobie prace wykończeniowe? NO jak sobie wyobrażam? Wyleje anhydryt w marcu (pewno w połowie bo mi wtedy pompe ciepła zamontują) zacznę wygrzewać i już mogę wykańczać. W międzyczasie na przełomie marca/kwietnia mi ekipa elewację machnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 14.02.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Chodziło mi o prace wykończeniowe wewnątrz . Wysokość pomieszczeń pewnie masz ok 3m więc bez drabiny się nie obędzie . I na rurkach ją postawisz? Połóż styropian na płask . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 14.02.2019 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Chodziło mi o prace wykończeniowe wewnątrz . Wysokość pomieszczeń pewnie masz ok 3m więc bez drabiny się nie obędzie . I na rurkach ją postawisz? Połóż styropian na płask . Planuje prace wykończeniowe po wylaniu anhydrytu więc nie będzie potrzeby lawirowania z drabiną między rurkami. Poza tym jakbym już miał stawiać to nie na styropianie tylko raczej na jakiejś płcie OSB bo stabilniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 21.02.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Czym i jak robiliście odcięcie wylewki anhydrytowej w miejscu brodzika (żeby potem wylać ze spadkiem w stronę odpływu liniowego zwykłą cementową)? Jako że będzie w miejscu brodzika podłogówka to ciężko tam jakąś deskę przymocować. Na internecie znalazłem taki "patent" : https://juliusznowy.files.wordpress.com/2017/01/20170112_090750.jpg?w=1400&h= Ktoś to zrobił styropianem. Mam obawy czy czasem mi nie "przełamie" takiego styropianu. Nasz klient pod wrocławiem Generalnie styropian najczęściej jest używany Podany patent można też zerknąć na filmie z przygotowania podłoża - przy kominku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts