Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odcięcie wylewki anhydrytowej w miejscu brodzika

marcin225

Recommended Posts

Czym i jak robiliście odcięcie wylewki anhydrytowej w miejscu brodzika (żeby potem wylać ze spadkiem w stronę odpływu liniowego zwykłą cementową)?

Jako że będzie w miejscu brodzika podłogówka to ciężko tam jakąś deskę przymocować. Na internecie znalazłem taki "patent" :D : https://juliusznowy.files.wordpress.com/2017/01/20170112_090750.jpg?w=1400&h=

Ktoś to zrobił styropianem. Mam obawy czy czasem mi nie "przełamie" takiego styropianu.

Po rurkach i bez styropianu można chodzić. Już kilku hydraulików mi to mówiło ten co będzie układał podłogówke też.

Dla mnie chodzić oznacza móc wykonywać dalsze prace wykończeniowe . Nie postawisz drabiny na rurkach . Nasypiesz pomiędzy nie całą masę gruzu i nieczystości . I będziesz musiał się martwić o ewentualne rozszczelnienie lub spłaszczenie rurek .

Dla mnie chodzić oznacza móc wykonywać dalsze prace wykończeniowe . Nie postawisz drabiny na rurkach . Nasypiesz pomiędzy nie całą masę gruzu i nieczystości . I będziesz musiał się martwić o ewentualne rozszczelnienie lub spłaszczenie rurek .

Nie no drabiny itp nie wchodzą w grę.

Chodziło mi o prace wykończeniowe wewnątrz . Wysokość pomieszczeń pewnie masz ok 3m więc bez drabiny się nie obędzie . I na rurkach ją postawisz? Połóż styropian na płask .

Planuje prace wykończeniowe po wylaniu anhydrytu więc nie będzie potrzeby lawirowania z drabiną między rurkami. Poza tym jakbym już miał stawiać to nie na styropianie tylko raczej na jakiejś płcie OSB bo stabilniejsza.

Czym i jak robiliście odcięcie wylewki anhydrytowej w miejscu brodzika (żeby potem wylać ze spadkiem w stronę odpływu liniowego zwykłą cementową)?

Jako że będzie w miejscu brodzika podłogówka to ciężko tam jakąś deskę przymocować. Na internecie znalazłem taki "patent" :D : https://juliusznowy.files.wordpress.com/2017/01/20170112_090750.jpg?w=1400&h=

Ktoś to zrobił styropianem. Mam obawy czy czasem mi nie "przełamie" takiego styropianu.

Nasz klient pod wrocławiem :D Generalnie styropian najczęściej jest używany :) Podany patent można też zerknąć na filmie z przygotowania podłoża - przy kominku: