Ksosik 11.02.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Drodzy Forumowicze, dostałem rachunek za ścieki, który był o wiele wyższy niż zazwyczaj, poszedłem do gminy i podaję normalny stan, jak zwykle, czyli odjąłem wodę ogrodową od bieżącego zużycia i słyszę w odpowiedzi, że mam licznik ogrodowy niezgłoszony i muszę zapłacić za całość! Mówię ok, ale wcześniej za każdym razem przychodził inkasent i sprawdzał wodę, parę razy byłem osobiście podawać stany wody i liczników i za każdym razem nie było problemu. Nikt nic nie mówił, że licznik ogrodowy mam niezgłoszony.Nie pamiętam, czy zgłaszałem ten licznik czy nie, chyba zgłaszał to koleś, który z ramienia gminy robił mi wodociąg i podłączenie do domu, muszę to jeszcze sprawdzić, ale w takiej sytuacji urzędnik nie powinien sprawdzić jaki jest faktyczny stan kiedy zgłaszałem im stan liczników? Muszę zapłacić czy raczej po stronie gminy leży wina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.02.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 masz umowę na odprowadzenie ścieków i dostarczanie wody? masz, to w czym problem przeczytać ta umowę? Tam będziesz miał napisane, jakie masz liczniki i jak masz płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts