kasieńka 18.10.2004 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Stoję właśnie przed wyborem orynnowania, a że mam połać dachu dość dużą, to prawdopodobnie będą metalowe. No i sprzedawca proponuje mi tytan-cynk patynowane -świetnie pasujące do grafitowej dachówki. Nie wiem czy to jakaś nowość, bo ja w każdym razie nie słyszałam o takich rynnach -aczkolwiek muszę przyznać że wyglądają naprawdę ładnie. Są o wiele ciemniejsze od tytan-cynku (prawie grafitowe), a z czasem mają jeszcze ściemnieć. Ale czy ktoś może wie coś na temat ich WAD?? -bo jak wiadomo sprzedawca sprzedawcą -zawsze będzie swoje chwalił... Czekam na opinie - najlepiej użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 18.10.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Z tego co wiem jedyna wada to cena .I trudniej sie lutują a poza tym wytrzymałość mają porównywalną do miedzi.U siebie też dam tytan-cynk z tym że mam możliwość zrobienia rynien samemu,wtedy tylko koszt blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 18.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 założyłem rynny tytan-cynk zwykłe nie patynowane i w zasadzie po upływie ok 8 miesięcy ich kolor zmienił się na zbliżony do grafitowego, no może nie tak równomiernia ale źle to nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 19.10.2004 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 I co? -nikt więcej nic nie wie na temat owych rynien??? PS.Pewien sprzedawca, który nie prowadzi tytan-cynku patynowanego powiedział mi, że patynowanie co prawda ma efekt wizualny, ale wcale nie jest to takie dobre rozwiązanie, gdyż "patynowanie" to postarzanie rynny czymś tam i w związku z tym skraca to jej żywotność ...nie wiem, czy miał on na celu wywołanie we mnie zakupu (od niego, oczywiście) zwykłego tytan-cynku, czy może jest w tym ździebko prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 19.10.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Nigdy sie nie zgodzę że patyna obniża trwałość wręcz odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 19.10.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 zgadzam sie z toba ...ja jednak mimo wszystko pozwole aby moje rynny spatynialy w moim naturalnym srodowisku ... po co mam sztucznie przyspieszac ten proces ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 19.10.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Roland zgadza sie ,po co mam płacic za coś co i tak się stanie,z tym że patyna sztuczna jest jednakowa na całym produkcie naturalna to proces długotrwały i nie jednakowy,ale osobiscie wole tą drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts