bejo911 12.02.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Witam, proszę o pomoc, jesteśmy w trakcie budowy domu, powierzchnia 124m2, do ogrzania 97 m2. Dom ocieplony. Mamy problem z wyborem kotła na ekogroszek. Jaki wybór będzie najrozsądniejszy ? Chodzi głównie o cenę, jakość i funkcjonalność. Z tego co czytałem i słyszałem ważny jest również ewentualny serwis. Kompletnie się na tym nie znamy, im więcej czytam i szukam tym mniej wiem...Jedyne (chyba) co udało mi się ustalić to, że 15kW spokojnie wystarczy. Podczas orientowania się w temacie znalazłem takie kotły jak: - Malina - Elektromet - Galmet - Drewmet - Klimosz - Mocek Proszę o pomoc i wyrozumiałość Błażej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 12.02.2019 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Ciężko o wyrozumiałość jeśli wziąż wałkujemy ten sam temat co chwilę. Jesteś kompletnie zielonym inwestorem, kocioł 15KW to w nowym domu instaluje się na ponad 300m2 i to z dużym zapasem. Nie ma kotła na ekogroszek, do tak małego domku budowanego wg nowych norm. Średnie dobowe zapotrzebowanie będziesz miał na poziomie 2KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 12.02.2019 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Ekogroszek to ostateczność. Gaz, prąd, pellet. No chyba, że bez węgla żyć nie możesz. Wtedy, jak najmniejszy kocioł. Tu na forum polecane są m.inn. kotły RBR, Secom. Są instalatorzy, producenci.Pomogą, doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts