zibicwikla 13.02.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) ZAKRES ROBÓT Uzyskanie wszelkich opinii, uzgodnień, pozwoleń, opinii i decyzjiadministracyjnych niezbędnych do projektowania i rozpoczęcia części wykonawczej,Stworzenie koncepcji wykonawczej elektrowni fotowoltaicznej,Budowa instalacji fotowoltaicznej wraz z podłączeniem do siecielektroenergetycznej,Złożenie wniosku zgłoszeniowego instalacji fotowoltaicznej do ZakładuEnergetycznego,Dokonanie uzgodnień dokumentacji projektowej z Zakładem Energetycznym.PANELE MP SOLAR - 12 LAT GWARANCJIINWERTER GROWATT TRÓJFAZOWY - 10 LAT GWARANCJIMOC SYSTEMU 4,88 kWIlość paneli MP SOLAR mono 305 Wat 16 Szt.Inwerter Growatt 5000 UE 1 Szt.Konstrukcja aluminiowaMontaż, uruchomienie, zgłoszenie do ZE takAplikacja do monitoringu pracy instalacji takKoszt systemu NETTO 19.900,00 złKoszt systemu (dom) BRUTTO (8%)21.492,00 zł* podana cena zawiera 8% VAT - dotyczy paneli zainstalowanych nakonstrukcjach dachowychw budynkach mieszkalnych o powierzchni do 300m.kw.Kalkulacja obejmuje: audyt, montaż i budowę kompletnejinstalacji fotowoltaicznej oraz doradztwo przez cały proces inwestycji.5 lat gwarancjina montaż i konstrukcje,od 10-12 lat gwarancji na materiał i jakość wykonania,25 lat gwarancji na moc wyjściową,która po 25 latach użytkowaniainstalacji nie spadnie poniżej 80 %Bardzo proszę kolegów i koleżanki forumowiczów o opinie na temat tej oferty. Edytowane 13 Lutego 2019 przez zibicwikla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Oferta niższa od mojej - bo u ciebie wychodzi 4400/kWp. Różnica tylko w Inwerterze - ja mam Froniusa i mniejszą moc.Wydaje się , że warto - wszystko zależy jeszcze od sposobu montażu i na czym( u mnie dachówka ceramiczna więc łatwo nie mieli). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Jeszcze jak przemyśleć gwarancję - u mnie mam 7/10 lat (na granicy zwrotu) U Ciebie 10/12 lat więc na pewno instalacja Ci się zwróci nim minie gwarancja To bardzo dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamuminka 14.02.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Masz tylko jedną ofertę? Ja jak się decydowałam na fotowoltaikę to miałam kilka, czasem to się naprawdę cenowo różniło. Tutaj dowiesz się więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 17.02.2019 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Czy również masz polskie panele mp solar? Co o nich sądzić, czy lepsze od azjatyckich a gorsze od niemieckich czy kanadyjskich? Czy można na nie się zdecydować? Grupa MP Solar jest dystrybutorem Growatt ale również w ich ofercie widziałem panele kanadyjskie, które pewnie są droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosław Laskowski 17.02.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 W takie cenie możesz mieć dużo lepszy sprzęt np.Panele Qcells 345 w lub Qcells 325 DUO i mikroinwertery Hoymiles, pełna kontrola pojedyńczego modułu, większe uzyski.A jak na zwykłym inwerterze to na Froniusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 17.02.2019 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) Rozumiem, że zachęca Pan do zainteresowania się inną ofertą. Co to za oferta na Qcells 325/345 i Froniusie za 4,4 k za 1kwp?Jestem żywo zainteresowany o ile to nie pustosłowie i bajkopisarstwo nuworysza? Edytowane 17 Lutego 2019 przez zibicwikla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 17.02.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Zawsze wszystko inne jest tańsze, samochody znajomych zużywają mniej paliwa, domy gazu itd. A wracając do pytania. Ja też mam droższą ofertę i potrafię się tego przyznać Już widać, że Twoja oferta jest rynkowa, z pewnością nie przepłacasz. PS. Wczoraj podpisałem umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 17.02.2019 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Dzięki za wsparcie, cena niezła tylko komponenty o które zbudowana jest oferta nie do końca mnie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kysztof_2 25.03.2019 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Jeśli chodzi o panele Q.cells i falownik Fronius to akurat bardzo dobra i sprawdzona marka, która jest w czołówce zestawień najczęściej montowanych paneli czy falowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajba1 26.03.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Jeśli okolice Poznania to zapraszam do kontaktu w sprawie wycen i konsultacji.pozdrawiam serdecznieKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts