Wilczycki Łukasz 13.02.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Niestety dzisiaj po powrocie do mieszkania przywitała mnie niemiła niespodzianka - urwany dolny zawias przy drzwiach wejściowych do mieszkania. Wygląda to tak: W jaki sposób mogę to naprawić? Jest możliwość wymiany samego zawiasu, czy czekami mnie większa, bardziej kosztowna operacja? Z góry dzięki za pokierowanie, ponieważ w tym temacie jest absolutnie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Tak jest możliwość wymiany i proponuję zrobić to z oboma zawiasami - po zdjęciu drzwi kluczem "żabą" hydrauliczną złapać za wystający trzpień - i wykręcić uszkodzony zawias. Gdyby się nie dało , trzeba naciąć cienką tarczą szlifierką kątową rowek i wykręcić dużym płaskim wkrętakiem.Średnice i wielkość dobrać w sklepie żelaznym lub markecie budowlanym typy Obi,Castorama. wymienić i wyregulować skrzydło.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Twój typ to coś takiego https://simteq.pl/do/item/042923/Zawias-do-drzwi-dwuczesciowy-15mm?gclid=EAIaIQobChMI-oWzxqm54AIViKiaCh3rtwJuEAQYDyABEgLnfvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilczycki Łukasz 13.02.2019 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Rewelacja, dzięki wielkie! Zabieram się w takim układzie do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.02.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 Ja zapytam czemu masz zardzewiały zawias w mieszkaniu? Jest to praktycznie niewykonalne aby taki zawias zardzewiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts