olo75 13.02.2019 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Witam Ostatnio kupiłem najtańszą baterię kuchenną z ruchomą wylewką. Po 6 miesiącach przez przypadek zauważyłem że ona przecieka ale przecieka nie od góry na wylewce ale od dołu. Po rozebraniu okazuje się że podstawka zaznaczona czerwoną strzałką na rysunku jest dokręcana a woda przecieka na gwincie tej podstawki. Problem w tym że ten gwint jest widoczny od dołu zlewozmywaka i kiedy zaczyna przeciekać to trudno to zauważyć bo przeciek jest pod zlewozmywakiem. Woda może też spływać po wężykach. Mam też u siebie starą baterię kuchenną gdzie żeby wyjąć wylewkę nie trzeba jej demontować ze zlewozmywaka bo ona rozbiera się do góry i w momencie kiedy zaczyna przeciekać to ten przeciek widać i woda spływa na zlewozmywak. Z ciekawości oglądałem droższe baterie kuchenne w castoramie i okazuje się że wszystkie są tak zbudowane że podstawka jest dokręcana od dołu i rozbieranie wylewki odbywa się od dołu a nie jak w starych bateriach z mieszaczem że wylewki wyciąga się od góry. Miał ktoś taki przypadek że przeciek był właśnie od dołu, ewentualnie co zrobić żeby zabezpieczyć się przed ewentualnym wyciekiem z dołu, podstawkę przykręcać na pakułę może na teflonową taśmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 28.04.2019 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Trafiła ci się po prostu wadliwa bateria lub tania i słabej jakości. Z wyciekiem u dołu spotkałem się kilka razy i zawsze to był albo pęknięty wężyk lub zle wkręcony w gniazdo. Przeważnie woda wycieka z mieszacza lub w tańszych bateriach traci szczelność na segmentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.04.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Nie kupuje sie najtańszych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.04.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 nie ma znaczenia czy tania, czy droga, wszystkie wylewki z ruchomą wylewką nadają się na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts