rabarbar1 14.02.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) Cześć. Jestem w trakcie zdobywania informacji na temat wykonania stropu podcienia. Mój strop na załączonym zdjęciu. Mam takie dwa w moim projekcie. Zastanawiam się, jak to ocieplić i wykończyć. Mój pomysł, to wykonanie rusztu wiszącego na tych belkach stropowych i wieńcu. Następnie od spodu do rusztu przykręcić płyty OSB, a do płyt 20cm styropianu. Wyczytałem gdzieś, że są specjalne kleje do tego celu np poliuretanowy Ceresit CT 84 (przed klejeniem zagruntować). Moje pytania: 1. Czy to w ogóle dobry pomysł? Czy ktoś z Was miał to w ten sposób wykonane, czy może inaczej? Jak? 2. Czy ruszt wykonać na profilach CD, UD i szpilkach czy zrobić drewniany? 3. Najważniejsze pytanie. Czy styropian kręcić od spodu do OSB, kleić specjalnym klejem do powierzchni trudnych, czy może kleić a potem przykręcać? Edytowane 15 Lutego 2019 przez rabarbar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.02.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Strop na profilach UD, CD? Chcesz zrobić STROP czy sufit.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 15.02.2019 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 no jasne że... sufit. Sporo czytam na temat stropu, który chcę zrobić w pewnej części domu. Stąd mój błąd. Chodzi oczywiście o sufit tego podcienia, po którym nikt nie będzie chodził. Konstrukcja ma za zadanie zamknąć bryłę i zabezpieczyć przed zimnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts