sailor_ro 15.02.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Dzień dobry, mam do Was takie pytanie, sąsiadująco ze sobą chcę zamontować stelaż do wc i bidetu, będą one razem zabudowane, zabudowa drewniana.I teraz planowałem oba stelaże zakupić z firmy Grohe,ale w jednej z hurtowni zastępczo zaproponowano mi stelaż do bidetu z z innej firmy,bodajże Rafa lub Mexen,jako dużo tańszą alternatyw.Czy ktoś dysponuje wiedzą, czy bez problemu,można to zabudować obok siebie, miski będą na tych samychwysokościach itd?Moj instalator trochę wychodzi z założenia, że zawsze montował komplet jednej firmy,a inaczej to mogą być kombinacje. Drugie pytanie w jednym wątku, odpływ liniowy, ktoś na forum wspominał o produktach firmy Balneo, warto się tym zainteresować, czy lepiej iść w coś bardziej renomowanego(np. w co), czy bardziej popularnego np.Deante? z góry dziękiM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Odpowiem na: pierwsze pytanie : Tak instalator ma rację oba stelaże powinny być jednego producenta, tym bardziej , że osprzęt montujesz zapewne również jednego producenta. Bardzo duże różnice są w tych stelażach, niekiedy na milimetry, ale jednak i może dojść do bardzo "przykrej niespodzianki, mocowanie będzie pasować a odpływ już nie . Wiele firm ma pewien zakres regulacji, ale nie zawsze to pomaga. Widziałem już dopasowywanie (szlifierką i spawarką). na drugie pytanie - Wszystko zależy czego oczekujesz Balneo ma w ofercie odpływu wykonane w całości ze stali szlachetnej - to dobrze świadczy bo jest to trwałe i wytrzymałe a przy tym niedrogie. Natomiast Deante jest droższy ale oferta elementów wykończeniowych jest szersza i bardziej urozmaicona oraz wymienna pomiędzy sobą. Tak więc myślę , że wybór jest czysto teoretyczny - kupuję co bardziej mi odpowiada, jeśli w tańszej ofercie tego nie ma kupuję droższe bo jakościowo to nie ma co zarzucić żadnemu z producentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 18.02.2019 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts