Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jarek,

a może przybij tak na 3 m. wysokości tablicę z informacją, że w drzewa nawbijano dużą ilość gwoździ i ich wycinanie grozi poważnymi wypadkami.

Wtedy twoja pułapka nie jest juz pułapką, bo jest jawne ostrzeżenie przed niebezpieczeństwem,. Ty jesteś kryty - nie masz intencji by kogoś skrzywdzić, jedynie chronić drzewa, a potencjalny drwal-wolontariusz dozna być może konsternacji i nie zaryzykuje uszkodzenia sprzętu i ciała.

Uratujesz i drzewa i sumienie...

https://forum.murator.pl/topic/24523-pieamp-z%C5%82odziejstwo/page/3/#findComment-618837

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jarek,

a może przybij tak na 3 m. wysokości tablicę z informacją, że w drzewa nawbijano dużą ilość gwoździ i ich wycinanie grozi poważnymi wypadkami.

Wtedy twoja pułapka nie jest juz pułapką, bo jest jawne ostrzeżenie przed niebezpieczeństwem,. Ty jesteś kryty - nie masz intencji by kogoś skrzywdzić, jedynie chronić drzewa, a potencjalny drwal-wolontariusz dozna być może konsternacji i nie zaryzykuje uszkodzenia sprzętu i ciała.

Uratujesz i drzewa i sumienie...

Wtedy las mi zniszczą złośliwie, przerabiano to u mnie w rodzinie w temacie kwiatków nagrobnych przed pierwszym listopada. Kwiatki nieznaczone ginęły, kwiatki znaczone znajdywało się zwykle naokoło nagrobka w strzępach.

Wiesz... chyba nie mam skrupułów, niech sobie uszkadza zarówno sprzęt jak i własną osobę, jak zobaczę plamy krwi wokół naciętego drzewa chyba raczej się uśmiechnę niż zmartwię.

A co do krycia - niepotrzebne, ja w swoim lesie nie instaluję wnyków ani wilczych dołów, tylko zabezpieczenia drzew przed przecięciem, przed tym nie muszę żadnych ostrzeżeń wieszać.

J.

https://forum.murator.pl/topic/24523-pieamp-z%C5%82odziejstwo/page/3/#findComment-618985