katerhasser 22.04.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jarek, a może przybij tak na 3 m. wysokości tablicę z informacją, że w drzewa nawbijano dużą ilość gwoździ i ich wycinanie grozi poważnymi wypadkami.Wtedy twoja pułapka nie jest juz pułapką, bo jest jawne ostrzeżenie przed niebezpieczeństwem,. Ty jesteś kryty - nie masz intencji by kogoś skrzywdzić, jedynie chronić drzewa, a potencjalny drwal-wolontariusz dozna być może konsternacji i nie zaryzykuje uszkodzenia sprzętu i ciała.Uratujesz i drzewa i sumienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.04.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jarek, a może przybij tak na 3 m. wysokości tablicę z informacją, że w drzewa nawbijano dużą ilość gwoździ i ich wycinanie grozi poważnymi wypadkami. Wtedy twoja pułapka nie jest juz pułapką, bo jest jawne ostrzeżenie przed niebezpieczeństwem,. Ty jesteś kryty - nie masz intencji by kogoś skrzywdzić, jedynie chronić drzewa, a potencjalny drwal-wolontariusz dozna być może konsternacji i nie zaryzykuje uszkodzenia sprzętu i ciała. Uratujesz i drzewa i sumienie... Wtedy las mi zniszczą złośliwie, przerabiano to u mnie w rodzinie w temacie kwiatków nagrobnych przed pierwszym listopada. Kwiatki nieznaczone ginęły, kwiatki znaczone znajdywało się zwykle naokoło nagrobka w strzępach. Wiesz... chyba nie mam skrupułów, niech sobie uszkadza zarówno sprzęt jak i własną osobę, jak zobaczę plamy krwi wokół naciętego drzewa chyba raczej się uśmiechnę niż zmartwię. A co do krycia - niepotrzebne, ja w swoim lesie nie instaluję wnyków ani wilczych dołów, tylko zabezpieczenia drzew przed przecięciem, przed tym nie muszę żadnych ostrzeżeń wieszać. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts