magdas5 15.02.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Witam, piszę na tym forum ponieważ potrzebuję porady. Zupełnie się na tym nie znam. Wynajmuję mieszkanie w starym wieżowcu. Kratki wentylacyjne mam w kuchni oraz w łazience. I nie wiem czy one dobrze działają, czy tak powinno być. Przez większość dni z kratki wentylacyjnej w łazience powietrze "dmucha" do pomieszczenia, natomiast w kuchni "wciąga" do kratki. jednak przez parę dni w miesiącu sytuacja się zmienia na odwrót: w kuchni dmucha, a w łazience wciąga. Czy to normalne działanie? i kiedy "dmucha" z kuchennej kratki, czuć różne zapachy od sąsiadów np zapach papierosów, co mi nie odpowiada, bo mam kilkumiesięczne dziecko w domu proszę o porady. dziękuję bardzo. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 WitamWentylacja jest typowa grawitacyjna i z zasadą jeśli coś wydmuchuje to inną drogą wdmuchuje, Wszystko zależy od aktualnej temperatury i na zewnątrz i od stopnia wychłodzenia bądź nagrzania szybów wentylacyjnych w kominach wieżowca.Należało by spowodować sytuację, aby przez wszystkie kratki wentylacyjne w Pani mieszkaniu wyciągały powietrze, jednak aby to nastąpiło, skądś musi ono napływać i z reguły napływa przez nawiewniki okienne(jeśli są ) ewentualnie poprzez rozszczelnione okna(tzw mikro-wentylację). Czyli trzeba tak jak wyżej - zamontować nawiewniki okienne - jeśli ich brak lub rozszczelnić okno np w kuchni i problem powinien zniknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts