6h057 15.02.2019 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Witam wszystkich. Mam pytanie czy nie zaszkodzi taki sposób docieplenia ściany jak na zdjęciu? Chodzi tylko o tę niską ścianę. Z racji, że grubość muru na poddaszu to tylko jedna czerwona cegła to dokleiłem styropian od wewnątrz i chcę położyć watę która mi została. Na sam koniec wszystko pokryłbym folią paroizolacyjną i płytą OSB do której przymocowane będzie wykończenie. Wiem, że nie jest to zbyt profesjonalne ale chciałbym wykorzystać pozostałe materiały i docieplić ile się da. Budynek z zewnątrz jest ocieplony styropianem. Czy jest jakieś duże ryzyko, że będzie gromadzić się tam wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 20.02.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Używaj wełny zgodnie z zaleceniami producenta- nie wszystkie nadają się na pionowe powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts