cameleon33 17.02.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Witam, jestem przed odbiorem dachu, czy ta dachówka jest prosto położona? jak dla mnie prawa krawędź idzie dołem do góry. Nie wiem czy tak powinno być, czy dekarz nie poradził sobie z ułożeniem? Dachówka Braas Turmalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 17.02.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Zostały Ci jakieś dachówki jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 17.02.2019 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Parę paczek po 5 sztuk. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 17.02.2019 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Ułóż 1 m2 na płaskiej powierzchni i będziesz znał odpowiedz na swoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 17.02.2019 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Możesz doprecyzować? bo nie wiem czy chcesz żebym sprawdził czy dachówki są krzywe, czy może uważasz że ta dachówka tak ma i mam to sam zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.02.2019 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 To jest turmalin angoba antracyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 17.02.2019 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.02.2019 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Wybacz że zaśmiecam temat ale chciałem tylko zapytać czy ta dachówka po ułożeniu jest matowa czy lekko błyszcząca? Zdjęcie nie oddaje wszystkiego a zastanawiam się nad taką.Jedna sztuka na wystawie w sklepie a całość na dachu to niebo a ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 17.02.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) producent zaleca układanie dachówki z przesunięciem czerwony opis słabo widoczny ale można samemu poszukać w necie Edytowane 17 Lutego 2019 przez ironsmith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 17.02.2019 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Tak wiedzialem o tym zaleceniu, ale nawet tu na forum ludzie piszą że ta dachówka idealnie równa i są zadowoleni a ułożenie maja jak u mnie, tylko wszyscy wstawiają zdjęcia pod kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 17.02.2019 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Układanie na mijankę jest zalecane ze względu na lepsze odprowadzanie wody z zamków. Nie z powodów lepszego dolegania dachówki czy wizualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 17.02.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Dekarz poradził sobie z ułożeniem bo przecież ułożył i to dobrze. Ty nie przeczytałeś zaleceń producenta i kazałeś układać na prosto, co za tym idzie może być to powód do nie uznania reklamacji przez producenta, np jakby zamki nie zdążyły odebrać wody( dla mnie to chore no ale tak już jest) Tak jak młotek mówił weź sobie na stole połóż 3 łaty i na nie ułóż dachówkę i zobacz czy nie klawiszuje. Kiedyś mieliśmy taki problem z Domino nie chcieli zapłacić, Ułożyliśmy na palecie dachówkę i w składzie komisyjnym (inwestor, kierownik, My, przedstawiciel Creaton) udowodniliśmy że nie jesteśmy wielbłądem i nie mamy garba; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 17.02.2019 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Dekarz poradził sobie z ułożeniem bo przecież ułożył i to dobrze. Ty nie przeczytałeś zaleceń producenta i kazałeś układać na prosto, co za tym idzie może być to powód do nie uznania reklamacji przez producenta A skąd wiesz? Zalecenie przeczytałem i doskonale o nich wiem, ale z tego co się orientowałem to tylko zalecenie i nie ma wpływu na gwarancje. Zalecenie to nie wymóg. Co do ułożenia to dekarz był już na poprawkach i musiałem cały dach palcem pokazać gdzie jest źle i krzywo bo oni nie wiedzieli problemu. Szliśmy rzędami wszystkie dachówki i mówiłem jak i w która strone przesuwać.. Pozostała wątpliwość tego krawędziowania. Tak wyglądało zanim kazałem poprawiac: Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 18.02.2019 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 To raczej od ułożenia bo dachowka jest raczej prosta a przynajmniej w 2016 byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameleon33 18.02.2019 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 To raczej od ułożenia bo dachowka jest raczej prosta a przynajmniej w 2016 byla Też widać u Ciebie klawiszowanie i miejscami przesunięcia dachówek względem rzedów. Natomiast zdjęcie w pochmurny dzień i z daleka więc nie da się porównać tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 18.02.2019 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 To ceramika. A ceramika ma po prostu taką właściwość, że nie jest idealnie płaska. Po prostu taka technologia produkcji. Suszone i wypalane są leżąc na klinach. Grawitacja robi swoje. Im bardziej płaska i duża dachówka tym bardziej widoczny ten efekt. Przy esówkach tego nie widać, bo sam kształt "ukrywa" pewne niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts