Tomek197 17.02.2019 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Szanowni Forumowicze, w związku z tym, że mój stary komin wentylacyjny wraz z dodatkowym kanałem spalinowym (gazowy podgrzewacz wody) wymaga co najmniej ponownego otynkowania o ile nie całkowitej wymiany mam do Was prośbę o pomoc i przekazanie informacji na jaką wysokość ponad dach należy wyprowadzić komin wentylacyjny i czy na tą wysokość może mieć wpływ fakt, że moje kanały obecnie przylegają do ściany wyższego budynku znajdującego się obok mojego domu? Pytam ponieważ zastanawiam się nad całkowitym rozebraniem obecnego komina i postawieniem nowego lub zastąpieniem go rurami ocynkowanymi. Do obliczenia kosztów remontu ma tutaj znaczenie, czy obecny komin można by ew. skrócić i np. zamontować wentylację hybrydową. Może moglibyście mi polecić jakąś solidną firmę zajmującą się remontami wentylacji z terenu Katowic/Gliwic,? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts