Michal818 18.02.2019 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Przyjechały rolety i po montażu jednak jeden włącznik nam nie pasuje. Jak najlepiej przenieść zasilanie rolety na druga stronę okna? Obecny przewód (OMY 5x0.75) jest za krótki - trzeba go przedłużyć do gniazdka. Myślałem, żeby to zrobić tak:- obok obecnego przewodu, na wysokości rolety płytka puszka (ta 4 cm)- tam połączenie z nowym przewodem przez skręcenie, zalutowanie i izolację termokurczliwą- puszka zatynkowana (jestem przed tynkami)- przewód górą okna do gniazdka z drugiej strony Dobry plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.02.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 :yes:Dobry plan na połączenie, Jeśli mogę coś zaproponować - to czy nie da się wykonać połączenia wewnątrz rolety?, a jeżeli już nie to ta puszka pod nią ( w miejscu nie narażonym na ewentualne uszkodzenie podczas montażu) Po demontażu rolety była by widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal818 18.02.2019 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 No rolety już wiszą i są przykręcone. Tak, że pod roletą, na zewnątrz to nie ma szans. Ale tak się zastanawiam: może cały przewód od silnika nowy pociągnąć do łącznika... Ciekawe jak to jest skręcone w samej skrzynce. I co z gwarancją... Ale jak by się nie dało, to oryginalny przewód skrócę i puszkę wstawie tuż przy jego przejściu przez mur. A do gniazdka od góry, przez podciągi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.02.2019 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Tak też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 19.02.2019 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Za bardzo doktoryzujesz. Skrec przewody i zlutuj, na to dobra koszulka z klejem na kazda parę przewodów i na całość jeszcze jedna gruba koszulka z klejem. Calosc pod tynk bez żadnej puszki. Z tym się nie ma prawa nic stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts