MateuszMateusz 18.02.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Witam Mieszkanie na parterze. Blok lata 60te - z cegły. Wykonałem demontaż podłóg, pod podłogami - parkietami okazało się, że jest SUBIT - trująca substancja. Wszystko zbiłem i teraz podłogi wyglądają w ten sposób: Chcę to dokładnie pozamiatać pozostały pył. Następnie położyć folię, a na foli elektryk w peszlach rozłoży elektrykę, następnie na to chce rozłożyć styropian podłogowy 3cm na styropian folia budowlana i na to wylewka cementowa 4-5cm. Brak ogrzewania podłogowego. Dylatacja i taśma przyścienna oczywiście też będzie. Czy to dobry plan? a czy o czymś zapomniałem - proszę o opinie. Dziękuję POZDRAWIAM! Edytowane 18 Lutego 2019 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.02.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Aż się prosi o podłogówkę ale jak masz grzanie z sieci to nici z tego , a jeśli nie ogrzewanie podłogowe to po co ta wylewka ? przecież możesz tam dać np 5 czy 7 cm styroduru czyli XPS i na tym kłaść normalnie panele , tylko ten styrodur przykleić na grzebieniu i tyle , to takie twarde świństwo ten styrodur że nie potrzeba wylewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 19.02.2019 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Wylewka raczej potrzebna bo na przedpokoju i kuchni będzie gres na podłodze.W łazience również, ale tam akurat nic nie skuwałem - jedyne pomieszczenie gdzie podłoga jest w miarę normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.02.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 To co widać to jest stara wylewka pod starym parkietem czy płyta stropowa?Teraz jest jakieś stare ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 20.02.2019 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 To co widać to jest stara wylewka pod starym parkietem czy płyta stropowa? Teraz jest jakieś stare ocieplenie? Stara wylewka. Parkiet usunąłem i jakaś wylewkę 2cm gdzie był trujacy subit i teraz jest takie podłoże jak na załączonym zdjęciu. Jutro będziemy zalewac. Zastanawiam się tylko czy pod styropianem dawać folię. W pierwszej warstwie miałem dawać folię budowlaną ale myślę zrezygnować z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 22.02.2019 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Gotowe. Napisze dla potomnych... Na pierwszą warstwę jednak położyłem folie roboczą według mnie to jednak dobra decyzja. Następnie styropian 3 cm i na styropian folia robocza i na folie wylewka 5cm. Efekt: Koszt wylewki cementowej miksokret na 42m2 to 1900 zł (robocizna + materiał). 2,5h i robota zrobiona. Elektrykę w podłodze jednak odpuściłem, będzie w ścianach bo elektryk zabrałby kilka dni, a tak już wylewka jest gotowa i schnie. A za kilka dni wejdzie elektryk i puści elektrykę w ścianach. W wylewce - a dokładniej pod styropianem na szybko przepuściłem sobie kable rj45 i antenowe bez peszli. Edytowane 22 Lutego 2019 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts