MarcinBulaga 18.02.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Witam. Mam pytanie co do wiaty garażowej. Chciałbym postawić ja na miejscu starego budynku gospodarczego który ma ok. 50m2. Wiata byłaby mniejsza i miałaby wymiary 7 x 5 m. Obecie północna i zachodnia ściana budynku gospodarczego wyznacza granicę mojej działki i czy jeżeli te dwie ściany by nie zostały zburzone tylko odpowiednio zabezpieczone i do nich dostawiona wiata to będzie to spełniać warunki prawne? Czytałem że wiaty muszą być w odpowiedniej odległości od działki sasiada. Jak jest w moim przypadku jeśli wiata nie bedzie w zaden sposób ingerować w jego działkę oddzielona starym murem. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 20.02.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czytałem że wiaty muszą być w odpowiedniej odległości od działki sasiada.Wydzielone miejsca postojowe winny być w odpowiedniej odległości od granicy. Wiata może stanąć w granicy (jeśli ma dach ze spadkami na działkę, na której stoi) jednak faktyczne miejsca parkingowe muszą być od granicy odsunięte min. 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts