Odrzutowy 19.02.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Witam forumowiczówMam do Was pytanie odnośnie montażu listew przypodłogowych PCV. Czy znacie jakąś inną metodę niż montaż na kołki. Posiadam wiertarke zielonego Bosha z udarem ale mimo to czasami w bloku mam problem w wywierceniem otworów w ścianach gdyż są strasznie twarde. Próbowałem klejem Pattex "All in One" ale mazał się a listwy nadal się prężyły i odskakiwały. Czasem też nie chce mi sie hałasować z wiertarką. Może znacie jakiś inny sposób lub sprawdzony przez was klej który na prawdę chwyta szybko i mocno do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.02.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 tak, wypożyczalnię elektronarzędzi, za 20-30zł weźmiesz dobrego sds-plus i zrobisz swoje listwychyba, ze problem tkwi w zareklamowaniu jakiegoś kosmicznego kleju, którego z chwilę nazwa w postach się pojawi, to dawaj śmiało:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odrzutowy 19.02.2019 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Jakoś nie ufam już tym klejom, że "natychmiast chwyta" trzyma jak kołek i w ogóle siła czołgu go nie oderwie... raz kleiłem listwę mamutem na nierównej ścianie nośnej, której nie mogłem przewiercić w bloku, też mazał się i wysychał z podporami pół dnia. Myślałem już ostatnio o zakupie takiej wiertarki, którą mógłbym się przewiercić i od czasu do czasu korzystać na użytek własny. Ale nie wiem jaką czy wiertarkę poprostu udarową z większą mocą czy mlotowiertarkę. Tylko czy młotowiertarką przewierce precyzyjnie otwory na kołki 6, 8 lub 10mm, czy rozwali tynk wokół wiertła a potem będzie sie kołek "bujał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.02.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 jeśli nie masz dwóch lewych rąk to ta, przewiercisz idealnie, jeśli masz - montaz listew zleć temu kto umie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odrzutowy 19.02.2019 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Nie mam:D. Czyli polecasz zainwestowac sobie w mlotowiertare od zwyklej udarowki na sciany w blokach? Jakies propozycje za niewygorowana kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts