80x86 20.02.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 W porę nie pomyślałem i teraz mam problem.Muszę wyprowadzić z budynku 2-3 przewody. W garażu, na zewnętrznej ścianie, dość blisko podłogi mam dużą puszkę, z której to owe przewody wyjdą. Po drugiej stronie będzie to tuż nad planowaną kostką. Chciałbym to zrobić estetycznie, a także zgodnie ze sztuką. Nie jestem przekonany nad rozwiązaniem gdzie wiercę dziurę od wewnętrznej puszki pod kątem, żeby z drugiej strony była poniżej poziomu płytek. Myślałem o tym, żeby na zewnętrznej ścianie przykręcić natynkową puszkę szczelną, prostokątną), do której przewody wejdą od strony ściany, a wyjdą w dół. Nie pruję styropianu, przewody są osłonięte, ale mam wątpliwości czy ta skrzynka jest konieczna. Przewody przez ścianę i bezpośrednio w dół, do ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 20.02.2019 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Jakie przewody?Mają być kable przystosowane do układania w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 20.02.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Takie problemy to rozwiązuje elektryk na miejscu, a nie na forum bez wizji lokalnej. Na marginesie laik nie rozróżnia, bo nie musi kabli i przewodów, więc to ciągłe wymądrzanie się kol. Elpapiotr w tym temacie jest już zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 21.02.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Takie problemy to rozwiązuje elektryk na miejscu, a nie na forum bez wizji lokalnej. Na marginesie laik nie rozróżnia, bo nie musi kabli i przewodów, więc to ciągłe wymądrzanie się kol. Elpapiotr w tym temacie jest już zbędne.O jakim elektryku piszesz? Przecież autor wyraźnie napisał : Muszę wyprowadzić z budynku 2-3 przewody. On musi, nie elektryk, więc nie wymądrzaj się, domsat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
80x86 21.02.2019 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Jakie przewody? Mają być kable przystosowane do układania w ziemi. Kable oczywiście Ziemne, żeby nie było. Na co dzień mam do czynienia z przewodami, stąd moje przejęzyczenie. Z kablami i przewodami, jest trochę tak, jak z wiaduktami i mostami albo piecami i kotłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts