asd111 21.02.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Hej, jestem po instalacji ciepłej wody w mieszkaniu z sieci (likwidacji piecyka gazowego). W płytkach zostały dziury po rurach, zastanawiam się jak to zamaskować (opcja wymiany płytek nie wchodzi w grę). Tak to wygląda : Małe dziurki po kołkach myślałem na silikon przykleić zaślepki meblowe białe (takie jak do konfirmantów) : ale nie mam pomysłu co z dziurą po rurze piecyka (może "atrapa" kratki?) i tej od gazu. Na jednej płytce jest też ślad po elektronarzędziu - "metaliczne" linie - czym to usunąć, (gdzieś czytałem, że odkamieniacze dają rade) ? Liczę na pomoc bardziej doświadczonych w remontach Edytowane 21 Lutego 2019 przez asd111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Taśma/tapeta w arkuszu, łazienkowa/kuchenna samoklejąca do ułożenia po wcześniejszm oczyszczeniu powierzchni i nagrzaniu suszarką - będzie dużo mniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asd111 21.02.2019 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Możesz podać przykład czegoś takiego (płytki są białe połysk) bo szczerze mówiąc nie wiem o czym mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 https://motos.pl/p/8366/2468/folia-bialy-polysk-3m-g10-1080-152x10cm-bialy-polysk-g-10-folie-polyskowe-zmiana-koloru-seria-1080-3m-folie-samochodowe.html?gclid=EAIaIQobChMIw9WQrMnM4AIVCYfVCh3vSQ5ZEAQYBSABEgLwbPD_BwE Np cos takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asd111 21.02.2019 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Z tego wyciąć na miejsce po rurach tak ? ile "zapasu" dać poza krawędzie ? Jaki jest cel wygrzewania ? Jak przygotować powierzchnie pod to - obecnie to tynk. Gładź szpachlowa, jakaś farba ? Edytowane 21 Lutego 2019 przez asd111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Tak jak płytka, odtłuścić np denaturatem, jeśli to pylista gładź można pomalować farbą białą lub lakierem bezbarwnym wodorozcieńczalnym. Wygrzewanie - nagrzewanie foli ma na celu uplastycznienie i nie pozostawienie pęcherzyków powietrza.Kiedyś robiłem coś podobnego na czarnej powierzchni i wyszło dużo lepiej niż samo malowanie, po prostu nakleja się na całą powierzchnię płytki, nie wycina się kształtu zakrywanego otworu, wtedy maskowanie jest skuteczniejsze i mniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asd111 21.02.2019 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Nie będzie przez to widać struktury tynku / gładzi ? Jednak ona nie jest równiutka jak płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Im bardziej porowata powierzchnia to oczywiście będzie ją widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asd111 22.02.2019 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ok dzięki, a odnośnie śladów po metalu na ceramice jakieś pomysły czym można to usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts