Kacper00 21.02.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Witam Mam taki problem mieszkam na podmokłym terenie i do kanału w garażu podchodzi mi woda (po kilku dniach nawet jest 50 cm) co zrobić żeby tej wody nie było ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 21.02.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Teraz niewiele. Trzeba było myśleć, przed wykonaniem kanału, nad odpowiednią izolacją przeciwwilgociową. Teraz to tylko studzienka w dnie i pompa. No chyba, że da się zrobić odwodnienie dookoła domu lub garażu na głębokość większą niż kanał i gdzieś odprowadzić tą wodę, ale z wypowiedzi domyślam się, że nie masz gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper00 21.02.2019 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jest nadzieja wiem gdzie przepuszcza (podłoga i krawędzie ścian w niektórych miejscach przy podłodze) skuj trochę starą podłogę i wyleje grubiej może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jest nadzieja wiem gdzie przepuszcza (podłoga i krawędzie ścian w niektórych miejscach przy podłodze) skuj trochę starą podłogę i wyleje grubiej może pomoże Tak pomoże - jeśli będzie grubiej będziesz miał wodę bliżej górnej krawędzi posadzki w garażu i trudniej Ci będzie wykuć otwór na pompę - kolega wyżej dobrze Ci radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper00 21.02.2019 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Nawet jeśli bym to "nową'' podłogę dobrze odizolował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Jedne co mógłbyś zrobić to szczelne wykonanie wewnątrz kanału "niecki" ze zgrzanej folii do oczek. I na to nową trwałą posadzkę. Inaczej to już chyba wykonanie nowego kanału zmocną izolacją.A może drenaż na zewnątrz budynku byłby rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts