ckwadrat 07.08.2002 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Czy sam Abizol P (lepik do klejenia papy) + papa wystarczy do poziomej izolacji wodochronnej fundamentu? Czy stosować pod niego jeszcze gruntujący Abizol R czy może jeszcze coś? A czym mazać pionową ścianę fund. z bloczków, znajdującą się nad gruntem - Abizolem R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Ja dwukrotnie pokryłem Abizolem R całe ściany fundamentów, potem ktoś zwrócił mi uwagę że nie będę mógł na to położyć styropianu bo się rozpuści. Zastosowałem więc izolacje na bazie kauczuku. Świetna sprawa tylko nie może padać przez 24 godz. Tak więc mam czterokrotnie pomalowane fundamenty ( w tym dwa razy robiłem to sam bo ekipa budująca zeszła już z budowy ). Dwa dni temu jak były duże opady deszczu, pomagałem w usuwaniu wody, która przesiąkała do piwnicy przez niezabezpieczony fundament. Skończy się to jego odkopanie i zabezpieczeniem -trochę rzeczy się zniszczyło. Myślę, że czasamioszczędzamy nie tam gdzie potrzeba. W/g mnie powinniśmy oszczędzać na wykończeniu, a nie na podstawie budynku. Łatwiej wybrac potem baterię za 100 zł a nie za 400-500. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 08.08.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Też wychodzimy z tego założenia, że solidna podstawa jest najważniejsza. Wykończenie będzie takie, na jakie będzie nas stać. Czy to jest najważniejsze?Nie twierdzę, że nie byłoby miło mieć kryształową wannę i złote baterie. Ale jeśli zamontowałabym je w chatce z papieru to raczej byłoby śmiesznie a nie miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts