izabela_magdalena86 23.02.2019 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w następującej kwestii. Mam działkę budowlaną nr 1, do której działka dojazdowa nr 2 (udział) przebiega częściowo przez teren budowlany, częściowo przez teren rolny (klasa IIIb gruntu). Z informacji jakie uzyskałam aby utwardzić dojazd potrzeba projektu (nie byłoby potrzeby gdyby droga była tyko na budowlanym). Wniosek o wyłączenie został złożony w starostwie, brakowało tam jakiegoś załącznika wiec urząd wezwał do uzupełnienia ale jednocześnie zaznaczył, że zostanie wydana decyzja odmowna dla części dojazdu która przebiega na rolnym, ponieważ nie jest zezwolone inne niż rolnicze użytkowanie terenu. Wniosek został uzupełniony o brakujący dokument dodatkowo złożyłam wypis z miejscowego planu zagospodarowania z którego wynika, że gmina ze zwala na budowę dojazdów do działek: "przeznaczenie dopuszczalne: 5) dojazdy do pól, drogi wewnętrzne, ciągi pieszo-jezdne, trasy rowerowe, ciągi piesze" Kompletny wniosek został złożony blisko 2 miesiące temu. Sprawa utknęła gdyż starostwo zwróciło się do gminy w celu wyjaśnienia sprawy. Czy starostwo ma prawo kwestionować plan miejscowy? Co mogę zrobić w powyższej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts