Adamek_lon1 23.02.2019 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Ja jeszcze nikogo nie wybrałem, podaje tylko przykłady i to co sam znajdę. Nikt Daikina mi nie poleca, tak jak i żadnej innej. Dlatego tu Was pytam na jaką markę się nastawiać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 23.02.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Ja jeszcze nikogo nie wybrałem, podaje tylko przykłady i to co sam znajdę. Nikt Daikina mi nie poleca, tak jak i żadnej innej. Dlatego tu Was pytam na jaką markę się nastawiać ???? Poza typowo chińskimi wynalazkami to chyba wszystkie pompy są mniej wiecej porównywalnej jakości i porównując modele w podobnych przedziałach cenowych mają podobne rozwiazania i podobne parametry . To naprawde nie jest tak że jest to jakaś super technologia i wiedza niedostepna dla innych firm. Bierz to co będziesz miał najbardziej korzystne cenowo. A chyba najkorzystniejsze to panasonic i lg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 23.02.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 zobaczysz co wyjdzie w kwietniu. Co wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.02.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Dla przykładu Polskie pompy gruntowe to koszt około 12 tys. To raczej "polsko-chińskie", kto takie produkuje? Nawet netto ja tego nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 23.02.2019 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Panowie, a da się wskazać konkretnie co będzie lepsze ogólnie ? Czy np Daikin altherma 3 bluevolution czy może PANASONIC AQUAREA T-CAP ALL-IN-ONE ? Bo przyznam się, że te dwie chyba najbardziej biorę pod uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.02.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Panowie, a da się wskazać konkretnie co będzie lepsze ogólnie ? Czy np Daikin altherma 3 bluevolution czy może PANASONIC AQUAREA T-CAP ALL-IN-ONE ? Bo przyznam się, że te dwie chyba najbardziej biorę pod uwagę ? Daikin cichszy i serwis 24h, tyle że droższe przeglądy bo przez serwis fabryczny Możliwość zbiornik a 230L chłodzenie dodatkowo płatne Panasonic dużo mocniejszy , lepszy sterownik internetowy aquarea service cloud 5 lat gwarancji jak masz od pro partnera jest chłodzenie w standardzie mam te 2 marki w zestawie i ogólnie to dobre urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.02.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Mam wyceny do 25 tys z baniakiem 200-300L Panasonica 9kw i od 20-22 tys za LG. Panasonic 9kW to występuje w ~10 wersjach (mono, SDC, SXC, SQC, All in one) * 1F i 3F. Także mało konkretny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 23.02.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 @wihajster z Apica dokłanie 12070 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 23.02.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Kolego agb, może i mało konkretny. Konkretny będę jak przyjdzie do płacenia. Ponadto co się dziwisz ? To nie moja działka zawodowa, są inne rzeczy na których się znam, ale nie wymagam w takich przypadkach "konkretności" od laika. Po prostu może nie wiedzieć, czyż nie ? CNC_POMPY_CIEPLA, rozumiem, że Ty jesteś pro- partnerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.02.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Kolego agb, może i mało konkretny. Konkretny będę jak przyjdzie do płacenia. Ponadto co się dziwisz ? To nie moja działka zawodowa, są inne rzeczy na których się znam, ale nie wymagam w takich przypadkach "konkretności" od laika. Po prostu może nie wiedzieć, czyż nie ? CNC_POMPY_CIEPLA, rozumiem, że Ty jesteś pro- partnerem ? Tak, jest tylko 6 takich firm w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.02.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Kolego agb, może i mało konkretny. Konkretny będę jak przyjdzie do płacenia. Ponadto co się dziwisz ? To nie moja działka zawodowa, są inne rzeczy na których się znam, ale nie wymagam w takich przypadkach "konkretności" od laika. Po prostu może nie wiedzieć, czyż nie ? Przecież nie Ciebie cytowałem, więc skąd założenie, że do Ciebie to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 23.02.2019 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Także Kolego CNC_POMPY_CIEPLA dobrze się składa, bo miałem jakiejś firmie zlecić wycenę Panasonic'a. Oczywiście jeszcze orientacyjną, bo jestem w trakcie budowy, ale sądzę, że uściślić kilka kwestii można już na tym etapie. Damy radę zrobić dobór orientacyjny i wycenę Daikina, Panasonica i może czegoś jeszcze co tam polecacie ? Oczywiście swoje wymagania i opis inwestycji mogę podać, ale w jakiej formie i gdzie to zamieścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 23.02.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Ja jeszcze nikogo nie wybrałem, podaje tylko przykłady i to co sam znajdę. Nikt Daikina mi nie poleca, tak jak i żadnej innej. Dlatego tu Was pytam na jaką markę się nastawiać ???? Tu na forum uslyszysz tylko o panasie cala reszta jest be. Sprzedawcy z tego forum poleca ci to co dla nich najkorzystniejsze. Niektorzy nawet maja kilka firm zebys mial wybor ale i tak ci poleca panasa. Najlepiej poszukaj uzytkownikow x pompy i napisz do nich. Niektorzy tu pisali ze kupili za duza pompe albo ze mogli doplacic i wziac cos innego, poczytaj o problemach na forum roznych marek i zdecyduj sam co dla ciebie najlepsze. Musisz tez wiedziec, ze jak kupisz pompe bez autoryzowanego serwisu to jak twoj instalator sie zwinie to bedziesz mial problem z gwarancja. 5 lat gwarancji daje wiele marek niektore nawet wiecej. Jak prosisz o oferte popros o prognozowane koszty uzytkowania, info odnosnie gwarancji i czas reakcji na awarie. Okresl co potrzebujesz i co jest dla ciebie najwazniejsze. Kazda pompa ci ogrzeje dom i wode w kranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 23.02.2019 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 @Fugaz to już też udało mi się zauważyć, że Panasonic tu króluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 23.02.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Nie bierz T-capa. To za mocna pompa. Jest dobra do modernizowanych domów z kaloryferami a nie do nowych domów z podłogówką.Jak Panasonic to zwykły SDC. Poza tym jest jedną z głośniejszych pomp powietrznych. Daikin jest lepszy ale drogi - drogie serwisy i drogie części zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.02.2019 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Także Kolego CNC_POMPY_CIEPLA dobrze się składa, bo miałem jakiejś firmie zlecić wycenę Panasonic'a. Oczywiście jeszcze orientacyjną, bo jestem w trakcie budowy, ale sądzę, że uściślić kilka kwestii można już na tym etapie. Damy radę zrobić dobór orientacyjny i wycenę Daikina, Panasonica i może czegoś jeszcze co tam polecacie ? Oczywiście swoje wymagania i opis inwestycji mogę podać, ale w jakiej formie i gdzie to zamieścić ? podeślij co możesz na meila [email protected] wypełnij też kalkulator na stronie: http://cncpompyciepla.pl/kalkulator/ i wyślij link do wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 24.02.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co wyjdzie? Ponawiam pytanie do CNC. Jakie przełomowe urządzenie się pojawi i kto je wyprodukuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 24.02.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Jesli cos ma sie pojawic to raczej nikt wczesniej pary z ust nie pusci. Moze panas wrzuci pompe na czynniku r32 i fajnymi parametrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 24.02.2019 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Jesli cos ma sie pojawic to raczej nikt wczesniej pary z ust nie pusci. A dlaczego nie miałby puścić? To przecież też praktyka marketingowa, by ludzie dowiedzieli sie o nowym produkcie. To nie promocja, gdzie trzeba być sprytniejszym od konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 24.02.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Stawiam, że wyjdzie limitowana wersja meetinga ze złotym wymiennikiem i znów wszyscy kupujący markowe pompy będą idiotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts