Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie o atrakcyjność wyceny pomp ciepła.

Adamek_lon1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jeszcze nikogo nie wybrałem, podaje tylko przykłady i to co sam znajdę. Nikt Daikina mi nie poleca, tak jak i żadnej innej. Dlatego tu Was pytam na jaką markę się nastawiać ????

Poza typowo chińskimi wynalazkami to chyba wszystkie pompy są mniej wiecej porównywalnej jakości i porównując modele w podobnych przedziałach cenowych mają podobne rozwiazania i podobne parametry .

To naprawde nie jest tak że jest to jakaś super technologia i wiedza niedostepna dla innych firm.

Bierz to co będziesz miał najbardziej korzystne cenowo.

A chyba najkorzystniejsze to panasonic i lg

Panowie, a da się wskazać konkretnie co będzie lepsze ogólnie ? Czy np Daikin altherma 3 bluevolution czy może PANASONIC AQUAREA T-CAP ALL-IN-ONE ?

Bo przyznam się, że te dwie chyba najbardziej biorę pod uwagę ?

Daikin cichszy i serwis 24h, tyle że droższe przeglądy bo przez serwis fabryczny

Możliwość zbiornik a 230L

chłodzenie dodatkowo płatne

Panasonic dużo mocniejszy ,

lepszy sterownik internetowy

aquarea service cloud

5 lat gwarancji jak masz od pro partnera

jest chłodzenie w standardzie

mam te 2 marki w zestawie i ogólnie to dobre urządzenia

Kolego agb, może i mało konkretny. Konkretny będę jak przyjdzie do płacenia. Ponadto co się dziwisz ? To nie moja działka zawodowa, są inne rzeczy na których się znam, ale nie wymagam w takich przypadkach "konkretności" od laika. Po prostu może nie wiedzieć, czyż nie ?

CNC_POMPY_CIEPLA, rozumiem, że Ty jesteś pro- partnerem ?

Kolego agb, może i mało konkretny. Konkretny będę jak przyjdzie do płacenia. Ponadto co się dziwisz ? To nie moja działka zawodowa, są inne rzeczy na których się znam, ale nie wymagam w takich przypadkach "konkretności" od laika. Po prostu może nie wiedzieć, czyż nie ?

CNC_POMPY_CIEPLA, rozumiem, że Ty jesteś pro- partnerem ?

Tak, jest tylko 6 takich firm w Polsce.

Przecież nie Ciebie cytowałem, więc skąd założenie, że do Ciebie to było? :)

Także Kolego CNC_POMPY_CIEPLA dobrze się składa, bo miałem jakiejś firmie zlecić wycenę Panasonic'a. Oczywiście jeszcze orientacyjną, bo jestem w trakcie budowy, ale sądzę, że uściślić kilka kwestii można już na tym etapie.

Damy radę zrobić dobór orientacyjny i wycenę Daikina, Panasonica i może czegoś jeszcze co tam polecacie ?

Oczywiście swoje wymagania i opis inwestycji mogę podać, ale w jakiej formie i gdzie to zamieścić ?

Ja jeszcze nikogo nie wybrałem, podaje tylko przykłady i to co sam znajdę. Nikt Daikina mi nie poleca, tak jak i żadnej innej. Dlatego tu Was pytam na jaką markę się nastawiać ????

Tu na forum uslyszysz tylko o panasie :) cala reszta jest be. Sprzedawcy z tego forum poleca ci to co dla nich najkorzystniejsze. Niektorzy nawet maja kilka firm zebys mial wybor ale i tak ci poleca panasa. Najlepiej poszukaj uzytkownikow x pompy i napisz do nich. Niektorzy tu pisali ze kupili za duza pompe albo ze mogli doplacic i wziac cos innego, poczytaj o problemach na forum roznych marek i zdecyduj sam co dla ciebie najlepsze. Musisz tez wiedziec, ze jak kupisz pompe bez autoryzowanego serwisu to jak twoj instalator sie zwinie to bedziesz mial problem z gwarancja. 5 lat gwarancji daje wiele marek niektore nawet wiecej. Jak prosisz o oferte popros o prognozowane koszty uzytkowania, info odnosnie gwarancji i czas reakcji na awarie. Okresl co potrzebujesz i co jest dla ciebie najwazniejsze. Kazda pompa ci ogrzeje dom i wode w kranie.

Także Kolego CNC_POMPY_CIEPLA dobrze się składa, bo miałem jakiejś firmie zlecić wycenę Panasonic'a. Oczywiście jeszcze orientacyjną, bo jestem w trakcie budowy, ale sądzę, że uściślić kilka kwestii można już na tym etapie.

Damy radę zrobić dobór orientacyjny i wycenę Daikina, Panasonica i może czegoś jeszcze co tam polecacie ?

Oczywiście swoje wymagania i opis inwestycji mogę podać, ale w jakiej formie i gdzie to zamieścić ?

podeślij co możesz na meila [email protected]

wypełnij też kalkulator na stronie:

http://cncpompyciepla.pl/kalkulator/

i wyślij link do wyniku.