Adamek_lon1 26.02.2019 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 No nie 10-15 tyś, lecz poniżej 10 tyś (biorąc całościową kwotę inwestycji). W czym lepszy nie wiem i chyba niewielu na to pytanie odpowie. Dla mnie ważne jest to, że firma wiele dziesięcioleci jest na rynku, PC wykonuje bardzo długo, co za tym idzie poziom jakiś tam trzyma. Marki tańsze PC produkują od kilku lat, nie kilkudziesięciu, więc w teorii nie mają takiego doświadczenia, nadal się uczą. Czy akurat Daikin jest lepszy tego nie wiem. Czy marka będąca na rynku PC od kilku lat może być lepsza ? Jasne, że może. Ale wydając takie pieniądze dywersyfikuję ryzyko porażki w formie ewentualnej szybkiej awarii. Oczywiście nie jest to pewne, że takie postępowanie będzie dobre, ale ryzyko ponoszę mniejsze minimalizują je. Kilka tysięcy przy moich inwestycjach (całość instalacji cieplnej, elektrycznej, hydraulicznej, ocieplenie całego budynku, wymiana wszystkich drzwi i okien, wymiana całego dachu- więźba, krycie, włącznie z uniesieniem poddasza) nie robią aż takiej wielkiej różnicy, a kupując w teorii lepszy sprzęt mam więcej szans na powodzenie, aczkolwiek różnie to może być i reguły nie ma. Jednakże sądzę, że ryzyko minimalizuję za kilka tyś zł więcej. Serwis Daikina mam pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 26.02.2019 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Masz odpowiedź...Bierz Daikina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 26.02.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 kaszpir to są niuanse w które trzeba się zagłębić, oczywiście pewnie część kwoty to marka, ale nie tylko to składa się na różnice w cenie. Taka podstawową różnicą jest np energooszczędna pompa obiegowa elektroniczna vs z regulacja 1-3, w niektórych to nawet pracuje przez cały sezon na prędkości 3, niezależnie od aktualnej mocy sprężarki, w tych najtańszych to nawet jak sprężarka nie pracuje to pompa obiegówka pracuje na full żeby mierzyć temperaturę. W taniej pompie ma moc 40-150W w droższej ma 20-70W. W gruntowej mam 2 pompki ustawione na auto i w zależności od tego jaki strumień ciepła daje pompa te pompy obiegowe automatycznie są ustawiane na odpowiednia moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 26.02.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 więc w teorii nie mają takiego doświadczenia, nadal się uczą. W teorii powtarzasz ludowe prawdy, które często nie mają żadnego przełożenia na cokolwiek. Poważna firma jeśli zaczyna robić w nowej branży to robi to najczęściej wchodząc w relacje biznesowe z kimś doświadczonym i masz wtedy produkt innej firmy z logo, albo wykupuje producenta, robi rebranding itd. ale kadra jest przecież taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 26.02.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Zadnego przełomu nie będzie nowy czynnik r32, który nie wiele daje może o 5% podniosą Cop,dadza wifi bo czasy tego już wymagaja i cena będzie nieznacznie wyższa bo wszystkie klamoty w środku bedą takie same, chyba że dla CNC to przełom:) Może jakieś wieksze jednostki na co2 ale cena bedzie kosmiczna. Tutaj "ptaszki śpiewają" o nowej wersji https://www.instalator.pl/2019/02/pompa-ciepla-aquarea-panasonic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts