isoroku 24.02.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam. Sprawa wygląda tak, że ostatnio robiłem małe oględziny starego domu nieużywanego od paru lat. Dom do remontu, ale chciałem przywrócić podstawową funkcjonalność na najbliższy czas chociażby na umycie rąk. I pojawiła się taka kwestia:Obok siebie są łazienka i kuchnia. Kran nad zlewem w łazience jest niesprawny. Na pewno bateria, jeden kurek odpadł, drugi ledwo co się kręci. W każdym razie, gdy po prostu się odkręci ten jako tako sprawny kurek to woda nie leci. Cała magia zaczyna się, gdy odkręci się wodę w kuchni. Wtedy zaczyna lecieć woda w łazience. I analogicznie jak się zakręci wodę w kuchni to zatrzymuje się też w łazience. Nie wydaje mi się, by to była tylko wina baterii skoro taka zależność występuje. Wiem, że z pewnością brakuje tu jakichś podstawowych informacji, ale nie znam się na hydraulice, więc nie wiem co byście musieli wiedzieć. A może akurat takie objawy same w sobie już komuś jakieś pomysły podsuną. Jedyne co teraz mogę jeszcze dopowiedzieć, że zlew w łazience jest na przeciwległej ścianie niż ta za którą jest kuchnia. Dziękuje z góry za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts