art_composites 24.02.2019 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Część. Dom kostka typowa gierkowka. Podpiwniczony, piwnica nie ogrzewana. Nie ocieplony. Ogrzewanie kocioł gazowy i grzejniki. Powierzchnia ok 100m2. Mam piec Vaillant Atmotec Pro (chyba 25kw), brak regulatora pokojowego. Na piecu, na tym wyświetlaczu ustawiam temperaturę max do 50, zazwyczaj do 45, to zależy od mrozów. Co to oznacza ? To temperatura wyjścia czy co ? Nie ukrywam że chce zmienić sposób ogrzewania. Korci mnie pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.02.2019 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Nie wiem jak w Vaillancie ale u mnie w Vieśku to tem. wyjścia z pieca. Jak ktoś np ma grzejniki i małe dzieci, to sobie może ustawić temp. by grzejnik nie parzyły itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 24.02.2019 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ten wskaźnik to temperatura wody na wyjściu z kotła. W takim domu porzuć myśl o ogrzewaniu prądem lub pompą ciepła do czasu wykonania termoizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 24.02.2019 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Zdaje sobie z tego sprawę. Chce ocieplić dom i zobaczyć jak się prezentuje ogrzewanie.Mam też instalacje fotowoltaiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 24.02.2019 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale z drugiej strony temperatura wyjścia chyba też nie jest aż tak wysoka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 25.02.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Nie do końca rozumiem - jest wg Ciebie za niska, czy za wysoka? W nieocieplonym domu ogrzewanym grzejnikami jest to dość typowa wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 28.02.2019 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 A w ocieplonym jaka typowa temperatura na piecu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 01.03.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Przy kaloryferach 30-40, przy podłogówce 25-35, ale to już w największe mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts