drakonia123 24.02.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam ma ktoś Kocioł Defro HG i jak ocenia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 20.03.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Ja mam od czterech miesięcy. Oceniam go bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drakonia123 30.03.2019 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 A jak to wygląda z temperaturami na kotle i sterowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 31.03.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Temperatura pracy kotła powinna być jak najwyższa w okolicach 80 stopni. Ja mam laddomat z wkładką termostatyczną 72 stopni i dopiero po osiągnięciu tej temperatury zaczyna się ładowanie buforów. Sterownik kotła steruje wentylatorem wyciągowym, pompą laddomatu, pompą cwu, zaworem i pompą zaworu mieszającego. A po dokupieniu dodatkowych modułów ma możliwość sterowania dwoma zaworami mieszającymi. Ja mam zainstalowany jeszcze sterownik pokojowy oraz moduł internetowy. Rozdzielnia z przełącznikami pozwala mi sterować wszystkim pompami ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 31.03.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Rozdzielnia sterowania co temperatury buforów co Kocioł współpracuje z dwoma zbiornikami buforowymi o pojemności 1300 litrów każdy ładowanym i przez laddomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 04.02.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Gruntowne czyszczenie kotła Defro HG po dwóch miesiącach od ostatniego wymiatania, plus komin po roku od ostatniego czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.02.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Co on taki zawalony sądzą ma wymiennik?Pracuje z buforem ciepła? Widzę ,że masz to skąd takim razie smoła w kominie???Jak go oceniasz?W jakiej cenie go kupiłeś?Jaka moc? Czym palisz?Oponami da się palić?Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2020 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 04.02.2020 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Wymiennik oczyszczany jest pr,y pomocy turbulizatorów i one poruszały się swobodnie więc ich nie zakleiłoSmoła w kominie to pozostałości palenia węglem przez ponad 10lat Sprawdza mi się bardzo dobrze polecamCena już nie aktualna bo przestali produkować (kocioł już zabytkowy na żółtych tablicach)23 KwPalę drewnem świerk plus sporadycznie bukiem Opony da się ale całe i z ciężarówki Miłego popalania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 07.02.2020 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 AdamZk Jaki zbiornik buforowy ?Jak duży dom ?Ile drewna na zimę spalasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 07.02.2020 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Dom ok. 250m2 Bufor to dwa zbiorniki po1300 litrów każdy Drewna spałam ok 10m3 na sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 08.02.2020 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Ładny wynik , biorąc pod uwagę że spalasz świerk.Tą pompę ladomatu to jak masz ustawioną ? Jest jakaś możliwość regulacji przepływu ? Ustawiona jest na maximum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 08.02.2020 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Dom ok. 250m2 Bufor to dwa zbiorniki po1300 litrów każdy Drewna spałam ok 10m3 na sezon Jakie masz ocieplenie? Ile ja powinienem spalać mp drewna na totalnie nieocieplone 100m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 09.02.2020 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Pompa laddomatu jest elektroniczna ustawiona jest na najniższym biegu, A temperaturę ustawia się wkładką termostatyczną montowaną w laddomacie. Od dwóch tygodni mam zamontowaną na 78 stopni (wcześniej 72 stopni) i mogę powiedzieć że jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 09.02.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ocieplenie domu to 12 cm styropian ściany, 25 cm dach wełna. Każdy Dom ma inne wymagania Tak samo domownicy więc trudno powiedzieć ile Musisz spalić drewna aby czuć się komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 09.02.2020 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Chodziło mi bardziej ile energii potrzebuje mój dom na cały sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 09.02.2020 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Pompa laddomatu jest elektroniczna ustawiona jest na najniższym biegu, A temperaturę ustawia się wkładką termostatyczną montowaną w laddomacie. Od dwóch tygodni mam zamontowaną na 78 stopni (wcześniej 72 stopni) i mogę powiedzieć że jest lepiej. A próbowałeś regulować pompą zasilającą zbiorniki buforowe ? Czy ładowanie zbiornika byłoby bardziej efektywne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.02.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Wymiennik oczyszczany jest pr,y pomocy turbulizatorów i one poruszały się swobodnie więc ich nie zakleiło Smoła w kominie to pozostałości palenia węglem przez ponad 10lat Sprawdza mi się bardzo dobrze polecam Cena już nie aktualna bo przestali produkować (kocioł już zabytkowy na żółtych tablicach) 23 Kw Palę drewnem świerk plus sporadycznie bukiem Opony da się ale całe i z ciężarówki Miłego popalania . A jaki płomień jest w tym kotle żółty czy bardziej niebieski jak tutaj https://www.youtube.com/watch?time_continue=966&v=UNf7v-b3dAk&feature=emb_title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamzk 10.02.2020 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Pompą ładującą z laddomatu przy mojej mocy kotle niewiele da się regulować, mój laddomat może przenieś moc do 80 Kw bardziej można regulować efektywność wkładką termostatyczną ,wyższa temperatura= lepsze uwarstwienie buforów Płomień staram się ustawić tak aby był bardziej niebieski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.02.2020 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nagraj jakiś film z płomieniem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 11.02.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 mtdeusz Tu masz film jaki jest płomień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts