JBL 18.04.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Marzanno: jesteś nieoceniona, bardzo dziękuję za szczegółowe wyliczenia cen związanych z budową Petunii, jestem ciekawa, na jaką kwotę będzie kosztorys, który ma być przedstawiony przez "naszego" murarza- niezwłocznie Cię o tym powiadomię, będziesz mogła zobaczyć jak wiele zyskaliście wykonując prawie wszystkie roboty sami. Miłego dnia, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 25.04.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Marzanno: nasz murzarz przedstawił nam kosztorys: stan surowy Petunii (z zaznaczeniem, że pod całym domem mamy piwnice plus garaże) 35 tysięcy w tym konstrukcja dachu. Kładzenie dachówek dodatkowo 6500 plus Vat- przy założeniu, że dachówka ceramiczna. Do tego oczywiście materiały, których zakup i dostawa nas nie interesuje. Murarz zapewnia, że nie interesuje nas również zbieranie ziemi z wykopu, nie wiem, czy inni murarze za wywóz ziemi liczą sobie oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 28.04.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 nie buduje petunii, ale bardzo podoba mi sie zaangazowanie Marzanny zycze wam powodzenie i duzo, duzo sil na skonczenie wszystkiego (kaski rowniez ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 05.11.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Marzanno: czy już mieszkacie w Petunii? my mamy stan surowy zamknięty (w środku są już tynki i wylewki) zamontowaliśmy okna i mamy problem: chyba jest zbyt ciemno w jednej sypialni (tej z wyjściem na balkon nad wykuszem). Nie wiemy, czy montować jedno okno dachowe, póki nie ma ocieplenia dachu od wewnątrz. Okno balkonowe u nas jest podwójne do ziemi, a nie jak u was: połówka okna jest do ziemi, a druga nie. Być może okaże się że po wykończeniu i pomalowaniu pokoju, będzie w nim jasno, lecz na razie wydaje się, że w pokoju będzie ciemno. Doradź coś, prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbych15 02.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witam serdecznie pani Marzanno.Podobnie jak pani jest zachwycona tym projektem także moja żona też o takim marzy.Zakupiliśmy działkę, zazbroiliśmy no i najważniejsze zakupiliśmy projekt PETUNIA . Obecnie załatwiamy pozwolenie na budowę bo warunki zabudowy już załatwiliśmy.Na to forum trafiliśmy przez przypadek i jakie było moje zdumienie, że nie tylko nam podoba się ten projekt .Oglądaliśmy zdjęcia Państwa wykonawstwa tego projektu i to nas uświadamia ,że bardzo dobrze zrobiliśmy wybierając ten projekt.Mam pytanie -pisze pani,że przesuwaliście komin.Bardzo bym prosił o ile macie państwo jakieś dodatkowe zdjęcia jak to teraz wygląda ze schodami itd. My jesteśmy na etapie wyboru materiału na ściany , jakiej grubości budowaliście ścianu z POROMURU? Budować będziemy z żoną też metodą gospodarczą także może sami dopracujemy się jakiejś praktyki.Zapomniałem dodać - dom będziemy budować w lubuskiem w Sulęcinie. Jakie ogrzewanie Państwo preferują.PETUNIA jest wyjątkowym projektem.Można rzec ,że to dom z charakterem.Nam wpadł w oko od razu wśród setek domów,które przglądaliśmy.Pozdrawiam serdecznie Ania i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 31.03.2006 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 JBL, bardzo mi przykro, że się nie odzywałam tak długo, ale wyobraź sobie, że nie dostałam powiadomienia o odpowiedzi w tym poście aż... do dzisiaj! Odpowiem, chociaż nie wiem, czy tu jeszcze zaglądasz... Nie mieszkamy jeszcze w Petuni, dopiero się 'wykańcza'. Nie wydaje mi się aby sypialnia nad wykuszem była za ciemna, chociaż nie mamy jeszcze pobielonych ścian. Ale u nas jest usytuowana od południa, na otwartą przestrzeń i dlatego, chociaż planowaliśmy, zrezygnowaliśmy z okna dachowego, bo uważamy że to zbędny tam wydatek. Nie wiem jak u was z usytuowaniem więc trudno mi doradzać, czy wstawić to okno czy nie. U nas generalnie przewazyła opcja 'jak najmniej okien dachowych', dlatego, że: drogie, słaby punkt w dachu jeśli chodzi o mozliwość przeciekania, uciekania ciepła i wreszcie możliwość dostania się złodzieja. Ponadto ponoć też hałaśliwe w czasie deszczu a nic mnie bardziej nie denerwuje w nocy jak bębniący nad głową deszcz, no i kłopotliwe, bo jak zapomnę zamknąć, to mam mokro w pokoju (o opcji reagującej na deszcz nie myślę nawet ze względów finansowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 19.04.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ładnie Państwo sobie rozbieracie PETUNIĘ na drobne części a ja czekam na zdjęcia Wiosenne !!! Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.04.2006 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Będą! Będą! Na razie są w aparacie. To nie cyfrówka, więc transfer do internetu trochę potrwa. Cierpliwości! Tym bardziej że już wkrótce w naszej Petuni zajdzie wiele zmian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 24.07.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Przez przypadek odnaleźliśmy ten wątek dzisiaj. Mieszkamy w naszej Petunii od kwietnia i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 03.10.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Petunia... wyjęta na światło dzienne:http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/petunia/petunia.jpgbtw. jak się mają ceny z kosztorysu Archetonu do rzeczywistości..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.10.2006 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A jakie podaje Archeton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts