Marek_1986 24.02.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum - niestety związany z potrzebą uzyskania porady. Nasz wymarzony dom w budowie, w marcu 2018 roku dach został pokryty piękną dachówką Meyer Holsen Piano w kolorze "czarny łupek angoba". Dachówka jest prosta i świetnie wygląda na dachu, ale po jednej (aktualnej) zimie zauważyłem problem. Dotyczy on licznych mikroodprysków powierzchni angobowanej oraz trochę większych odprysków angoby i ceramiki. Myślę, że na całej powierzchni dachu jest to minimum 50 dachówek z odpryskami średnicy 3-10 mm, a może i więcej... nie wszystko widać z dołu, a zdjęcia z bliskiej odległości udało mi się zrobić tylko z balkonu i okna dachowego. Moją uwagę przykuła powierzchnia dachówek, która posiada bardzo dużą ilość pęknięć powierzchni angobowanej, co wg mnie może skutkować kolejnymi odpryskami. Załączam przykładowe zdjęcia w/w wad. Powiedzcie mi proszę, czy jest to podstawa do reklamacji? Jeżeli mam tyle odprysków po jednym roku, to co będzie za 10 lat? Wybrałem produkt premium i szczerze mówiąc sam nie wiem co mam o tym myśleć. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc (wiem, że jest tu sporo fachowców, bo czytam Forum od jakiegoś czasu). Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 25.02.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Reklamuj ten bubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.02.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 WitamDruga fotka to mechaniczne uszkodzenie podczas układania - więc raczej nie podlega reklamacji.Natomiast pozostałe wyglądają nieciekawie, nie czytałem warunków gwarancji tej firmy, ale wszystko zależy od tego jak jest napisana - czyli co podlega gwarancji.Niekiedy wygląd estetyczny nie wpływa na szczelność pokrycia i ....tu mamy problem:(Powierzchnia faktycznie jest niejednorodna, i chropowata lub spękana i tak jak piszesz to glinka-angoba ale....Proponuję wykonać jak najwięcej zdjęć - w rożnych miejscach - i przesłać do firmy gdzie się ją zakupiło jeśli nie ma do przedstawiciela / producenta z reklamacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.02.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przede wszystkim: Gwarancja z tytułu niezgodności towaru z umową - tekst ze strony producenta.Prosta forma dachówki Piano sprawia, że nadaje się ona do przedsięwzięć budowlanych o nowoczesnej architekturze. Zarówno w przypadku domów jednorodzinnych o minimalistycznej architekturze, jak i w przypadku miejskich willi w stylu klasycznym dachówka Piano gwarantuje idealny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 28.10.2019 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 I jak sprawa reklamacji?Ile w sumie miałeś uszkodzonych dachówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts