IPS 24.02.2019 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam, zamierzam dodać do już istniejacego biurka możliwość podniesienia, tak aby można było pracować na stojąco. Szukam sposobu na wykonanie tego tylko mocowaniem mechanizmu/szyn do ściany. może ktoś wprowadzał u siebie podobną modyfikację ? Na pierwszy rzut pomyślałem o szynach jak do szuflad, oczywiście kilku na tylnej ścianie biurka ale pojawia się problem z mocowaniem do biurka, które z tyłu nie jest całe z płyty. Szukałem czegoś na wzór załączony na obrazku czyli kształt litery L ale nie mogę nic takiego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.02.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Zadanie trudne, prowadnice od szuflad raczej nie wchodzą w grę. Trzeba by raczej pospawać solidny stelaż z profili zamkniętych, blat biurka lekki nie jest a jak się go jeszcze dociąży sprzętem i oprze łokcie to siła zginająco - wyrywająca jest spora. Możesz ewentualnie zapolować na uszkodzone biurko Kettler - one mają podnoszony stelaż i czasami da się je tanio upolować na allegro/olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 27.02.2019 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Właśnie myślałem o tego typu konstrukcji https://www.olx.pl/oferta/podnosnik-gazowy-do-lawo-stolu-CID619-IDvdMEW.html tylko oczywiście z odpowiednim siłownikiem i przymocowanego do ściany. Niestety z tej aukcji nie odpowiada, a w okolicy nie mam nikogo kto mógł by taki stelaż wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts