Lagavulin 25.02.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Po pierwsze chcialbym sie przedstawic i przywitac. Mam na imie Pawel i od kilku ladnych lat mieszkam w Edymburgu w Szkocji. Jakis czas temu kupilem mieszkanie w starej 130 letniej kamienicy, ktorych to w Edim jest jak blokow na Ursynowie. Mieszkanko jest super i jestem z niego bardzo zadowolony ale jest maly problem z podloga. W prawie calym mieszkaniu jest stara sosnowa podloga ktora w wiekszosci jest calkiem ladna z wyjatkiem korytarza. Czesc podlogi poskladana jest niewielkich desek, pozbijanych gwozdziami na slepo. Niektore szpary sa tak wielkie ze ktos zastosowal wypelnienie cementem i innego rodzaju szpachlowkami. Calosc posiada sporo wglebien gdzie jest sporo szarej farby ktora byla pokryta podloga. Od razu zaznacze ze na obecnym etapie nie zamierzam wymieniac tej podlogi na nowa a jedynie odnowic na ile sie tylko da. Kilka faktow na temat podlogi: - legary co 45-50 cm - grubosc desek ok 3.0 - 3.3cm - deski nie sprezynuja kiedy chodzi po nich osoba 115kg Moje pytania do fachowcow: Czy moge jeszcze wycyklinowac podloge aby pozbyc sie dolkow? Jak wypelnic duze szpary 1-2 cm? Czy jako koncowe pokrycie OSMO Polyx satynowy bedzie dobrym rozwiazaniem? Kilka zdjec dla przykladu: 1 2 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts