mtm17 26.02.2019 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Witam,Jestem na kupnie drzwi do domu. Wszystkie już wybrane i ok, ale pozostały drzwi na strych który jest nieocieplony co za tym idzie w zimie jest duża róznica temperatur. W sklepie sami nie wiedzą które będą w porządku i dla bezpieczeństwa proponują założyć drzwi zewnętrzne stalowe. Czy konieczne jest takie rozwiązanie? Dodam ze w tym miejscu przez 25 lat były drzwi drewniane i nic z nimi się nie działo. Rozumiem, że zwykłe płyty np. firmy Erkado w okleinie Premium na ramiaku z drewna klejonego mogą być za zimne i mogą się odkształcić?, ale czy drzwi międzylokalowe wewnętrzne nie wystarczą - czy jednak lepiej założyć typowe zewnętrzne? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Tego nie zgadniesz. A nikt nie będzie ryzykował, bo w razie reklamacji będzie w przegranej sytuacji. Drzwi wewnątrzlokalowe są do pomieszczeń mieszkalnych, czyli temp. pow 16st i odpowiedniej wilgotności. W innych przypadkach producent może odrzucić reklamację. W praktyce.. powinny dać radę. Można dołożyć do nich lepsze wypełnienie i próg (opadający?). Ale ja też proponuję drzwi co najmniej "klatkowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.03.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Jeśli już chcesz mieć 100% pewności to możesz dać lżejsze (tańsze) stalówki wewnątrzklatkowe - np. Wikędy z serii Normal z wypełnieniem ze styropianu, choć ja szczerze wolałbym już na Twoim miejscu dorzucić kilka złotych i kupić jednak już z pianką drzwi. Druga rzecz jest taka, jak pisze Fin - nie wiadomo jaką masz tam dokładnie temperaturę i wilgotność i jakie są wahania dobowe / roczne. Drzwi zewnętrzne to też izolacja przed ciepłem latem i utratą ciepła zimą. W widocznym miejscu są te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts