Ellpii 27.02.2019 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Hej, przychodzę do Was z prośbą o pomoc w przearanżowaniu układu mieszkania w stanie deweloperskim. Mieszkanie ma 71m2 i będzie w nim mieszkać rodzina 2+2. Obecny układ ma jedną wadę - za mały aneks kuchenny (zbyt mała liczba szafek kuchennych i blatu roboczego). Czy macie pomysł co z tym zrobić? Sama wymyśliłam taki układ, ale tracę wówczas drugą łazienkę, z której chciałam zrobić garderobę/schowek Z góry dziękuję za wszelkie sugestie! Edytowane 27 Lutego 2019 przez Ellpii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.02.2019 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Ile osób bedzie mieszkało? Rezygnacja z 2 łazienki to błąd ze względów funkcjonalnych i rynkowych. Mieszkanie straci na wartości. Zastanów sie najpierw co będziesz przechowywac w kuchni ? Czy duzo gotujesz i co ? Ja będę zmienjszał ilośc szafek w kuchni bo wywaliłem samochód zbytecznych naczyń które co prawda były piekne ale nigdy nie uzyte. Pomyśl że część zastawy stołowej możesz przechować w safce w salonie , niedaleko aby je wykorzytać. Popatrz na zabudowy IKEA tam masz szafki pod sam sufit i dodatkowo możesz wziąc najgłębsze jakie są ja mam chyba takie 63 cm i górne też są dosyć głebokie. Może się okazac że się pomieścisz bez rujnacji. Ewentualnie zburzyłbym ten kawałek scianki pomiedzy salonem a przedpokojem i przedłużył ściankę kuchni od przedpokoju przy lodówce. Powstanie palowna nisza i obrócisz lodówkę o 90 st nie bedzie widoczna z salonu. i zyskasz narożną szafkę pakowną góra dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellpii 27.02.2019 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Dziękuję za komentarz To mieszkanie dla małżeństwa z dwójką małych chłopców: 4 i 2 lata. Mieszkanie docelowe (przynajmniej na najbliższe 20lat). Dużo gotujemy i używamy sprzętów specjalnych typu piec do pizzy czy robot kuchenny. 4 lata temu wprowadziliśmy się do mieszkania w standardzie deweloperskim i tam mamy 5m dolnych szafek kuchennych i 2,5m górnych i nie odczuwamy, że to za dużo. Ok, blatu roboczego możemy mieć mniej niż obecne 3,5m i 1m szafek mniej chyba tez bedzie ok, ale na pewno ta ilość zaplanowana przez dewelopera będzie dla niewystarczająca. „Ewentualnie zburzyłbym ten kawałek scianki pomiedzy salonem a przedpokojem i przedłużył ściankę kuchni od przedpokoju przy lodówce.” – czy mógłbyś mi to nakreślić na rzucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.04.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Pomysł z wydłużeniem ścianki kuchennej jest bardzo dobry. Szkoda toalety, ale jeśli są Państwo świadomi swoich priorytetów, to w oparciu o nie należy podejmować decyzje, by mieszkało się wygodnie. Druga propozycja nieco rewolucyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts