DavideS 28.02.2019 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Witam Serdecznie. Przepraszam , że zawracam Państwu głowę, tematem, który może być dla Państwa błahostką , lecz ja niestety jestem zupełnie zielony w temacie budowlanym. Kupiłem mieszkanie powstałe z adaptacji poddasza w kamienicy z 1900 roku. Mieszkanie niedługo skończy dwa lata. Jest zupełnie nowe. Zauważyłem, rok temu , że podłoga jest lekko krzywa, więc zacząłem myśleć o ogrzewaniu podłogowym wodnym i o podłodze betonowej (Posadzka Żywiczna - wydaję mi się , że tak to się nazywa) Wziąłem Plan mieszkania i strop składa się , tynk na trzcinie, podsufitka, ślepy pułap, folia paraizolacyjna, wełna szklana akustyczna między istniejącymi belkami, belki stropowe, płyta osb 3 - 25 mm, płyta promatect-h 2x10mm REI 60. 1899 n/m2 . Deweloper powiedział mi , że strop nie wytrzyma ogrzewania podłogowego. Możliwe , że tak jest. Ale do czego dążę. Wracam do tematu krzywej podłogi. Ostatnio zauważyłem , że podłoga w większości zrobiła się krzywa ponieważ w większości miejsc dużo opadła. Kupiłem długą poziomice żeby to sprawdzić i niestety jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąć. Czy to jest normalne? Deweloper mi powiedział , że jego pracownik może mi to ładnie wyprostować. Ja zaczynam się bać czy nie wpadnę do sąsiadki. Czy może nie zrobili za słabego stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/245559-strop-adaptacja-poddasza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts