mania25 28.02.2019 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Witam, moje pytanie jest takie jak w tytule. Mam problem z lodówką i gniazdkiem elektrycznym. Czy dobrym pomysłem jest mieć gniazdko koło agregatu?Gniazdko jest bardzo nisko, z jakieś 20 cm od podłogi. Czytałam, że podobno gniazdko od lodówki powinno być umieszczone poza zasięgien tylnej ściany lodówki a tu jeszcze gniazdko jest koło agragetu. A w tej mojej lodówce jest jeszcze czynnik chłodniczy: R600a, czyli jakiś gaz (nie wiem czy w każdej lodówce występuje taki sam czynnik chłodniczy). Boje się, że jak bedzie jakaś awaria czy wyciek tego gazu to ze wzgledu na to gniazdko dojdzie do pożaru.Czy gniazdko może być w tym miejscu czy zmienić miejsce gniazdka dopóki trwa remont? Bo lodówka musi stać w tym miejscu gdzie stoi. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 28.02.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Gdzie informacja o zabezpieczeniu tego gniazda?Rodzaj, wielkość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 28.02.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Witam, moje pytanie jest takie jak w tytule. Mam problem z lodówką i gniazdkiem elektrycznym. Czy dobrym pomysłem jest mieć gniazdko koło agregatu? Gniazdko jest bardzo nisko, z jakieś 20 cm od podłogi. Czytałam, że podobno gniazdko od lodówki powinno być umieszczone poza zasięgien tylnej ściany lodówki a tu jeszcze gniazdko jest koło agragetu. Dobrze czytałaś. Gniazdko od lodówki powinno być umieszczone poza zasięgiem tylnej ściany lodówki, bo wystaje nieco ze ściany, a jeszcze jak się włoży w nie wtyczkę, to lodówka bardzo od ściany odstaje! I to jest ten powód, dla którego tak być powinno . Powód geometryczny! Wszystkie czynniki chłodnicze sobie daruj i nie zawracaj sobie nimi głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 01.03.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Dobrze czytałaś. Gniazdko od lodówki powinno być umieszczone poza zasięgiem tylnej ściany lodówki, bo wystaje nieco ze ściany, a jeszcze jak się włoży w nie wtyczkę, to lodówka bardzo od ściany odstaje! Nic nie odstaje. W starych chłodziarkach, na dole, była spora luka obok samej sprężarki i przestrzeń otwarta. Wyżej - radiatory wymiennika ciepła i tam rzeczywiście nie było miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts