lukkasz89 01.03.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 cześć,miałem ekipę, która wykonała gładzie.Po wykonaniu zagruntowałem ściany 1x i położyłem farbę docelową 1x.W niektórych miejscach jak przyświeci słońce widać niedoskonałości. Co z tym zrobić? Nałozyć gips i doszlifować? Następnie pomalować całą ścianę od nowa? Czy te "wyprawki" będa przebijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 01.03.2019 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Zależy wszystko od tego jakie to niedoskonałości i ile ich jest na ścianie. Ja staram się wszelkie poprawki robić na farbie podkładowej, ale nie zawsze na białym wszystko wyjdzie. Jeżeli te wyprawki są nie duże to miejscowo przeszpachluj je, przemaluj podkładem, a następnie farbą docelową. Później jedziesz ścianę na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkasz89 06.03.2019 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Jest tego niewiele - małe i miejscowe punktyZrobię tak jak mówiszdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulux_Polska 07.03.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Witaj lukkasz89, zależy jakiego rodzaju są to niedoskonałości. Jeśli widoczne są smugi trzeba powierzchnię przemalować zgodnie z zasadami malowania:1. Należy przygotować odpowiednio podłoże - wygładzić ścianę papierem ściernym w celu usunięcia różnicy w gładkości, umyć, ewentualne zagruntować jeśli ściana jest zbyt pyląca lub zbyt nasiąkliwa. 2. Należy również zadbać o odpowiednie warunki malowania, pomieszczenie nie może być ani mocno nagrzane, ani zbyt wychłodzone, ponieważ prowadzi to do tzw. „wysychania farby pod wałkiem” i powstawania smug. 3. Prawidłowa aplikacja farby polega na zastosowaniu zasady ”mokro na mokro” czyli nakładaniu pasów pionowo od góry do dołu, jeden przy drugim bez robienia przerw – malowanie powinno przebiegać sprawnie.Natomiast jeśli są to skutki źle dotartej gładzi, to bez wyrównania tych miejsc, efekt zawsze będzie widoczny. Należy wyrównać te miejsca poprzez nałożenie gładzi cienkowarstwowo, wcześniej je gruntując, a następnie przemalować całą powierzchnie dwoma warstwami farby nawierzchniowej.Pozdrawiam Ekspert Dulux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts