diodaq 01.03.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) Witam, planuję zamontowanie kabiny prysznicowej bez brodzika z odpływem liniowym. Posadzka w miejscu odpływu nie jest wylana ale niestety na powierzchni posadzki pod prysznic nie ma spadku. Wymiary kabiny to 90x120, od wejscia do kabiny do odpływu bedzie ok 90-95cm. Da się jakoś uzyskać chociaż minimalny sensowny spadek przy klejeniu samych płytek? Albo usunąć nadmiar betonu jakąś szlifierką/frezarką? Skuwanie całości odpada bo jest tam podłogówka, chyba że odkuwanie kawałek po kawałku na 1-2cm w dół. Posadzka jastrych cementowy Edytowane 1 Marca 2019 przez diodaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 01.03.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Ja mam strefę prysznicową długości 200cm. Przy robieniu wylewki "wyciąłem" styropianem 150cm. Ludzie od wykończeń, wykonując pozostałą część wylewki ze spadkiem, sfrezowali to istniejące pół metra, uzyskując spadek ok. 1,5%. Nie było mnie przy tym bezpośrednio, ale to nie był dla nich żaden problem, użyli chyba dużej szlifierki kątowej. Oczywiście to jest ułamek roboty koniecznej u Ciebie, ale pewnie się da równie "podstawowym" sposobem, tylko trzeba będzie zużyć parę tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts