2jacek2 02.03.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Witam. Ekipa skończyła mi budowę domu i na chwilę obecną jest SSO. Na zdjęciu widac jak wyglądają otwory okienne. Czy tak powinno być? Czy wymagać żeby poprawili? Nie będzie kłopotów z montażem okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2019 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Witam. Ekipa skończyła mi budowę domu i na chwilę obecną jest SSO. Na zdjęciu widac jak wyglądają otwory okienne. Czy tak powinno być? Czy wymagać żeby poprawili? Nie będzie kłopotów z montażem okien? [ATTACH=CONFIG]427584[/ATTACH] Nie "wymagać", ale zlecić obrobienie otworów i zapłacić za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 02.03.2019 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Nie należy to do obowiazków wykonania SSO? Za stan SSO zapłaciłem ale teraz dopiero zacząłem się zastanawiać czy nie będzie problemów z montażem okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2019 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Zleciłeś SSO i masz SSO.Obróbka otworów okiennych nie wchodzi w zakres tego, co zleciłeś.Okna da sie zamontowac nawet do otworow w takim stanie jak na zdjęciach, ale fakt, jesli ma być szczelnie, to lepiej to wyrównac.Ja zlecalem wyrownywanie, bo wybralem montaż z tasmami (tzw "szczelny") a wtedy prawidłowe przygotowanie otworów to mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 02.03.2019 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mój montaż nie będzie szczelny a wentylację będę miał grawitacyjną. A jeśli zostaną u mnie zamontowane okna to czym te ubytki maja być wyrównane po montażu okien? pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.03.2019 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Ja to wypełniłem kawałkami silki i silmuru. Tez miałem idiotów na parterze, którzy nie wiedzieli jak sie muruje na pióro-wpust. Bardziej martwiłbym sie twoim "nadprożem", na zdj na pierwszym planie. Już masz ładne ugięcie, bloczki sie rozeszły.. a co bedzie dalej? "Fachowców" przybywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2jacek2 02.03.2019 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Ja to wypełniłem kawałkami silki i silmuru. Tez miałem idiotów na parterze, którzy nie wiedzieli jak sie muruje na pióro-wpust. Bardziej martwiłbym sie twoim "nadprożem", na zdj na pierwszym planie. Już masz ładne ugięcie, bloczki sie rozeszły.. a co bedzie dalej? "Fachowców" przybywa... Nadproże ogarnięte, tam są 3 pręty i wszystko jest stabilne. To najgorsza fuszera jaką u mnie zrobili ale to gorzej wygląda niż jest. Ściana działowa. I jak? Twój sposob na poradzenie sobie za pomocą silmuru i silki sprawdził się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.03.2019 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 No dziur już nie ma, więc chyba tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts