Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Silikaty - dziury w bokach otworów okiennych

Recommended Posts

Witam.

Ekipa skończyła mi budowę domu i na chwilę obecną jest SSO.

Na zdjęciu widac jak wyglądają otwory okienne. Czy tak powinno być? Czy wymagać żeby poprawili? Nie będzie kłopotów z montażem okien?

[ATTACH=CONFIG]427584[/ATTACH]

Nie "wymagać", ale zlecić obrobienie otworów i zapłacić za to.

Zleciłeś SSO i masz SSO.

Obróbka otworów okiennych nie wchodzi w zakres tego, co zleciłeś.

Okna da sie zamontowac nawet do otworow w takim stanie jak na zdjęciach, ale fakt, jesli ma być szczelnie, to lepiej to wyrównac.

Ja zlecalem wyrownywanie, bo wybralem montaż z tasmami (tzw "szczelny") a wtedy prawidłowe przygotowanie otworów to mus.

Ja to wypełniłem kawałkami silki i silmuru. Tez miałem idiotów na parterze, którzy nie wiedzieli jak sie muruje na pióro-wpust.

Bardziej martwiłbym sie twoim "nadprożem", na zdj na pierwszym planie. Już masz ładne ugięcie, bloczki sie rozeszły.. a co bedzie dalej? "Fachowców" przybywa...

Ja to wypełniłem kawałkami silki i silmuru. Tez miałem idiotów na parterze, którzy nie wiedzieli jak sie muruje na pióro-wpust.

Bardziej martwiłbym sie twoim "nadprożem", na zdj na pierwszym planie. Już masz ładne ugięcie, bloczki sie rozeszły.. a co bedzie dalej? "Fachowców" przybywa...

Nadproże ogarnięte, tam są 3 pręty i wszystko jest stabilne. To najgorsza fuszera jaką u mnie zrobili ale to gorzej wygląda niż jest. Ściana działowa.

I jak? Twój sposob na poradzenie sobie za pomocą silmuru i silki sprawdził się?