Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stary, drewniany dom.

Trebron

Recommended Posts

Nie jestem miłośnikiem domu, chciałem się zapytać, czy w ogóle się opłaca takie rzeczy robić, ale pewnie masz rację. Nie opłaca się go ratować.

Stos trafił w dziesiątkę jest to „niedokończona budowa, polegająca na zrobieniu fundamentów i przeniesieniu z innej lokalizacji i zmodyfikowaniu jakiegoś starego domu.” Teraz obskurnie to wygląda i muszę ogarnąć działkę, żeby nie straszyła sąsiadów. W przyszłości chciałbym postawić coś na tych fundamentach, ale z pustaków. Tak więc, jak zrobię rozbiórkę domu to muszę ochronić jakoś fundament? Poradźcie mi co robić. Nie znam się na drewnie i nie wiem jak to wycenić. Czy w ogóle da się na tym zarobić? Tak czy siak, muszę coś z tym domem zrobić. Myślałem o zrobieniu zdjęć także w środku domu i wysłaniu zapytania ofertowego do kilku firm robiących rozbiórki domów.

Edytowane przez Trebron

key1: Cholera, żebym miał trochę pieniędzy..... nawet myślałem, żeby obniżyć kondygnację i zrobić sobie na tej działce biuro, może pod wynajem, ale znowu czy to się opłaca? Czy może obniżenie kondygnacji to głupi pomysł? Może pod biuro mniej byłoby kosztów z wykończeniem. Edytowane przez Trebron

mi się ten dom po prostu podoba.

sam musisz sobie odpowiedzieć czy wolisz mieszkać w starym (ale odremontowanym) czy w nowo-wybudowanym domu.

koszty będą praktycznie takie same.

w przypadku remontu będziesz musiał zaakceptować wiele wad i ograniczeń, ale efekt końcowy może być lepszy niż gdybyś postawił typowy dom z katalogu