Trebron 02.03.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Dzień dobry. Wszedłem w posiadanie działki budowlanej ze starym domem drewnianym. Co z nim zrobić? a) rozbiórka? czyt. sprzedać? Jak tak to ile mogę za taki dom wziąć, co mam wiedzieć, żeby wyszacować wartość tego domu? b) próbować ratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 02.03.2019 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 sprawdź w jakim stanie jest drewno i jakie stare, często za bardzo dobre pieniądze ludzie kupują takie deski, bale nawet ci rozbiorą dom. Co do ratowania domu to są duże koszty i często kosztuje to tyle co nowy, ale jak jesteś miłośnikiem domu z duszą to ten na pewno taką ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebron 02.03.2019 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 (edytowane) Nie jestem miłośnikiem domu, chciałem się zapytać, czy w ogóle się opłaca takie rzeczy robić, ale pewnie masz rację. Nie opłaca się go ratować.Stos trafił w dziesiątkę jest to „niedokończona budowa, polegająca na zrobieniu fundamentów i przeniesieniu z innej lokalizacji i zmodyfikowaniu jakiegoś starego domu.” Teraz obskurnie to wygląda i muszę ogarnąć działkę, żeby nie straszyła sąsiadów. W przyszłości chciałbym postawić coś na tych fundamentach, ale z pustaków. Tak więc, jak zrobię rozbiórkę domu to muszę ochronić jakoś fundament? Poradźcie mi co robić. Nie znam się na drewnie i nie wiem jak to wycenić. Czy w ogóle da się na tym zarobić? Tak czy siak, muszę coś z tym domem zrobić. Myślałem o zrobieniu zdjęć także w środku domu i wysłaniu zapytania ofertowego do kilku firm robiących rozbiórki domów. Edytowane 2 Marca 2019 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 02.03.2019 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 to jest bardzo fajny materiał na dom, ale jeśli tego nie czujesz to nic ciekawego z tego nie wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebron 03.03.2019 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) key1: Cholera, żebym miał trochę pieniędzy..... nawet myślałem, żeby obniżyć kondygnację i zrobić sobie na tej działce biuro, może pod wynajem, ale znowu czy to się opłaca? Czy może obniżenie kondygnacji to głupi pomysł? Może pod biuro mniej byłoby kosztów z wykończeniem. Edytowane 3 Marca 2019 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 03.03.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 mi się ten dom po prostu podoba.sam musisz sobie odpowiedzieć czy wolisz mieszkać w starym (ale odremontowanym) czy w nowo-wybudowanym domu.koszty będą praktycznie takie same. w przypadku remontu będziesz musiał zaakceptować wiele wad i ograniczeń, ale efekt końcowy może być lepszy niż gdybyś postawił typowy dom z katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts